Search
Close this search box.
TIHI GLAS OPOZICIJE
Broj pregleda

Uspešno održana 18. sednica SO Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Danas je uspešno održana 18. redovna sednica Skupštine opštine Svrljig, a predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević i njegovi saradnici nisu imali puno posla jer su skoro jednoglasno usvojene sve 22 tačke dnevnog reda.

OPOZICIJA

Bez mnogo polemike i priče, uz malo predloga i zapažanja odbornika opozicje, danas su usvajane sve tačke dnevnog reda na osamnaestoj – redovnoj sednici SO Svrljig.

Odbornici su pred sobom imali obilniji dnevni red sa devetnaest tačaka, kasnije dopunjen sa još tri nove tačke.

Narodni predstavnici u lokalnom parlamentu danas su razmatrali i usvojili Predlog Odluke o usvajanju plana generalne regulacije Svrljiga, Predlog Odluke o pružanju pomoći ugroženim područjima od poplava na teritoriji Republike Srbije na teret nenamenskog transfera opredeljenog opštini Svrljig za 2014. godinu, Predlog operativnog plana odbrane od poplava vode drugog reda opštine Svrljig za 2014. godinu, Predlog odluke o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa JKSP “Svrljig“ Svrljig za 2014. godinu.

opozicja-svrljig

Izveštaj o izvršenju budžeta opštine za 2013. godinu, kao i Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Svrljig za 2013. godinu, inače, izvestilac po ovim tačkama bila je Marina Savić, šef Odseka za budžet i finansije opštine Svrljig.

Radovan Mitić, šef odborničke grupe SPS-JS-NS, ističe da je procenat izvršenja budžeta veoma visok, s obzirom da je realizovan 83%, odnosno sa 422 miliona dinara. Mitić kaže da je primetno uvećanje sredstava zapazi kod Centra za socijalni rad.

Šef socijalista je iskoristio priliku da javno apeluje na bivšeg predsednika opštine, sada Narodnog poslanika, Miliju Miletića da se što češće uključuje u diskusije u Parlamentu Srbije, da zastupa interese Svrljiga i da viši organi vide probleme koji potresaju mala, devastirana mesta, poput Svrljiga.

Radovan-Mitic

Poručujem da Miletić traži od Srbije pomoć i da na taj način napravi korak napred ka pozitivnom ekonomskom razvijanju naše male opštine, istakao je Mitić.

Zanimljivo je to da je Radovan Mitić javno pozvao i opštinsku vlast da povede računa u ovoj godini o sredstvima koja su namenjena za kulturne manifestacije. On poručuje da ona trebaju biti skromnije raspoređena i racionalnije trošena, jer je to ujedno i preporuka Vlade Republike Srbije.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na kreditno zaduženje-lizing za kupovinu kombinirke sa priključnim mašinama u iznosu od 11.000.000 dinara bez PDV-a, za potrebe Javnog komunalnog stambenog preduzeća ”Svrljig” Svrljig.

Do kraja usvojene su tačke – Predlog Rešenja o razrešenju predsednika i članova Saveta za bezbednost, Predlog Rešenja o imenovanju predsednika i članova Saveta za bezbednost, Predlog Rešenja o razrešenju predsednika Komisije za Statut i propise, Predlog Rešenja o imenovanju predsednika Komisije za Statut i propise. Usvojen je Predlog Rešenja o stavljanju van snage Rešenja o razrešenju članova Školskog odbora Srednje stručne škole “Dušan Trivunac Dragoš“, Predlog Rešenja o stavljanju van snage Rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Srednje stručne škole “Dušan Trivunac Dragoš“, Predlog Rešenja o razrešenju članova Školskog odbora Srednje stručne škole “Dušan Trivunac Dragoš“ i Predlog Repenja o imenovanju članova Školskog odbora Srednje stručne škole “Dušan Trivunac Dragoš“.

Lak-posao-za-Antonijevica

Inače, sednicu je uspešno vodio i njome predsedavao Nebojša Antonijević – predsednik SO Svrljig.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano