SITUACIJA POD KONTROLOM
Broj pregleda

Zasedao Štab za vanredne situacije

Svakodnevna dežurstva, pripravnost i obilazak terena su dužnosti koje i dalje obavlja Štab za vanredne situacije opštine Svrljig, rečeno je na današnjem zasedanju.

Stab za vanredne situacije opstine Svrljig

Iako je ukinuta vanredna situacija i dalje je na snazi dvadesetčetvoročasovno dežurstvo u zgradi Opštine, svakodnevno se obilaze tereni, reke i potoci u cilju bezbedonosne situacije u svrljiškoj opštini.

Nebojša Tričković, ističe da je predhodnih dana bilo manjih problema koji su se dogodili usled obilnijih padavina.

Voda je pretila da ugrozi pružni prelaz u blizini nekadašnje fabrike “Progres“ i u naselja kroz koja protiče “Đurinački potok“, ali je Štab na vreme reagovao, angažovanjem radne mašine sprečena je eventualna poplava na ovim lokacijama, rekao je Tričković.

Predsednik opštine i Štaba, Jelena Trifunović, kaže da je Štab uspešno koordinirao na terenu za vreme vanredne situacije. Ona ističe da je sada, nakon manjih poplava koje su zadesile svrljiške useve, na redu prskanje i dubinska dezinfekcija plavljenih njiva, zbog zaštite od eventualne zaraze.

Takođe, na današnjem zasedanju, donet je zaključak da Štab angažuje lice koje će u narednih nekoliko dana vršiti ispitivanje funkcionalnosti i stanja sirena za uzbunjivanje.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *