Search
Close this search box.
OPŠTINA
Broj pregleda

Zasedao Štab za vanredne situacije

Podeli sa prijateljima:

Štab za vanredne situacije opštine Svrljig održao je danas sednicu u punom sastavu.

vanredne

Na dnevnom redu našle su se dve tačke i to “Stanje i spremnost Javnih komunalnih sistema na teritoriji opštine Svrljig za predstojeći zimski period 2015/2016 godine, po dopisu Uprave za vanredne situacije Niš“ i “Podnošenje izveštaja i donošenje zaključaka odbrane od poplava na teritoriji opštine Svrljig“.

Sednicom je predsedavala Jelena Trifunović – predsednica opštine Svrljig, a sednici su prisustvovali predstavnici JKSP “Svrljig“, JP “Direkcija za izgradnju Svrljiga“, Crvenog krsta Svrljig, Elektrodistribucije, Doma Zdravlja, Centra za socijalni rad, Policijske stanice, Veterinarske stanice i Lokalne samouprave.

Direktor JKSP “Svrljig“ Igor Davidović, preduzeću kojem su povereni poslovi održavanja lokalnih puteva, ističe da JKSP  raspolaže dovoljnim brojem mehanizacije koja već sutra može da se pusti u pogon i radi na razčišćavanju putnih pravaca.

Predstavnik Crvenog krsta Svrljig po procenama na osnovu podataka sa terena istakao je da je čak  80% staračkog domaćinstva ugroženo tokom vanrednih situacija, odnosno obilnijih padavina snega.

Štab je bio jedinstven i po pitanju prohodnosti na putnim pravcima lokalnog karaktera, koji su po njihovim rečima svi ugroženi tokom zime.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović izdala je naredbu da se što pre uđe u proces postavljanja zaštitne ograde – snegobrana, na najkritičnijim mestima, i preporučila da se ove godine isti postave na ulazu u selu Ribare, gde vetar pravi velike nanose.

Insistiram da se ove godine putevi čiste i kroz sela, a ne samo do ulaza što je bio slučaj prethodnih godina. Kada mašina stigne do sela moraće da napravi krug kroz selo pa tek onda da se vrati u bazu, kaže Trifunovićeva.

Predstavnici Veterinarske stanice Svrljig izneli su da je tokom vanrednih situacija ugrožen i stočni fond, jer se stoka uglavnom drži na pojatama koje mogu biti zavejane, pa se onda hrana teško isporučuje do stoke.

Što se tiče kritičnih potoka predstavnici JKSP “Svrljig“ kažu da je veći deo posla završen, pročišćen je Lukavički potok, Đurinački potok, a u planu je da se do kraja meseca završi čišćenje Pravačke reke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano