Search
Close this search box.
MILETIĆ DAJE PUNU PODRŠKU IZ BEOGRADA
Broj pregleda

Na korak od otvaranja fabrike sa 400 radnika

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić inicijator je održanog sastanka predsednika opštine Svrljig i predstavnika italijanske firme ”Italia Living S.R.L” sa predsednicom Odbora za privredu, ruralni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Aleksandrом dr Tomić.

ITALIA-LIVING

Otvaranje industrijskog pogona italijanske fabrike ”Italia Living S.R.L” u Svrljigu bio je povod sastanka koji je održan 14. maja 2014. godine u Skupštini Republike Srbije.

Miletic-i-Dr-Aleksandra

U ime investitora sastanku su prisustvovali direktor firme Cosmo Campanella i njegov saradnik Giuseppe Carbonara, dok je interese građana Svrljiga zastupala predsednica opštine Jelena Trifunović, uz punu podršku Odbora i narodnog poslanika Milije Miletića koji je i inicirao ovaj sastanak.

Predstavnici italijanske kompanije istakli su da žele da u ovoj godini otpočnu proizvodnju nameštaja i izvoz iz Svrljiga, ali da za to očekuju nesebičnu podršku lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije. Po njihovim rečima postepeno će upošljavati ljude, odnosno svakog meseca određeni broj radnika biće angažovan u pogone ”Italia Living” u Svrljigu.

Miletic-i-predstavnici-Odbora-za-privredu

Predsednica opštine Jelena Trifunović kaže da se konačno stvorila mogućnost za ekonomski napredak i pokretanje opštine Svrljig.

Nova radna mesta Svrljižanima će značiti mnogo. Italijani planiraju da u ovoj godini uposle oko 400 ljudi, saopštila je Trifunovićeva.

Predsednica Odbora za privredu, ruralni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Aleksandra dr Tomić kaže da će se u što skorijem roku usvojiti novi zakoni o radu, privatizaciji i stečaju što će dodatno olakšati investitorima da bolje posluju u Srbiji, prvenstveno u malim sredinama kao što je Svrljig.

Jelena-Trifunovic-sa-predstavnicima-''ITALIA-LIVING''

Narodni poslanik Milija Miletić, predstavnik Svrljiga u parlamentu Republike Srbije, kaže da će investitori imati punu podršku lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije.

Bitno je što pre usvojiti set zakona koji će stvoriti pogodniji poslovni ambijent za domaće i strane investitore. Ja nastavljam da koordiniram sa minisitarstvima i Vladom i daću sve od sebe da pomognem Svrljigu, istakao je Miletić.

Italijani su izrazili želju da posluju u Svrljigu prevashodno zbog toga što je ovo malo ali ipak značajno mesto poznato širom Evrope po izradi nameštaja u nekadašnjim pogonima ”Progresa”, potom zbog pogodnosti koje olakšavaju i oslobađaju investitora od dodatnih dažbina prema Lokalnoj samoupravi i naravno blizini autoputa, aerodroma i grada Niša.

Pogledajte o kojoj se kompaniji radi: ITALIA LIVING

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano