Search
Close this search box.
OPŠTINA SVRLJIG
Broj pregleda

Održana druga sednica Opštinskog veća

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana druga sednica Opštinskog veća kojom je predsedavala Jelena Trifunović, predsednik opštine Svrljig.

opstinsko vece opstine svrljig

Na današnjoj sednici usvojene je Program korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Svrljig za 2014. godinu.

Donešena je Odluka o raspodeli sredstava iz budžeta nevladinim organizacijama i to: Udruženju ”Zajedno do svetlosti” za realizaciju projekta ”Pomoć u kući za decu ometenu u razvoju” 500.000,00 dinara, KUD ”Svrljig” za realizaciju projekta ”Škola folklora – očuvanje tradicionalnih narodnih igara”. Sredstva namenjena za troškove putovanja 206.000,00 dinara, Udruženju građana ”Etnos” za realizaciju projekta ”Likovna škola za mlade”. Sredstva su namenjena za nabavku slikarskog pribora i angažovanje stručnog lica – diplomiranog slikara, Udruženju ”Gorska Vila” za realizaciju projekta ”Promocija kulturne baštine svrljiškog kraja” 50.000,00 dinara, Udruženju Roma ”Aven Romalen” za realizaciju projekta ”Negovanje tradicije i unapređenje socijalno-ekonomskog položaja Roma u opštini Svrljig” 43.000,00 dinara, ”Etno-Kulturološkoj radionici” za realizaciju projekta ”Dvadeset godina rada Radionice na afirmaciji i teorijskom čuvanju kulturne baštine svrljiškog kraja” 42.000,00 dinara, Udruženju žena ”Etno forum” za realizaciju projekta ”Kudo klub” 36.000,00 dinara, Udruženju RMVI opštine Svrljig za realizaciju projekta ”Negovanje tradicije ratnih vojnih invalida i oslobodilačkih ratova Srbije i poseta i pružanje pomoći teškim ratnim i mirnodopskim vojnim invalidima u opštini Svrljig” 30.000,00 dinara, Udruženju penzionera opštine Svrljig za realizaciju projekta ”Aktivnost penzionerske organizacije i podrška starim i osobama sa invalidetotm” 20.000,00 dinara i Savezu mladih na selu – podružnica Drajinac – za realizaciju projekta ”Sređivanje i opremanje kancelarije udruženja” 13.000,00 dinara.

Takođe, danas je formirana i komisija za pregled prispele dokumentacije po javnom Oglasu za postavljanje načelnika Opštinske uprave u sastavu: Danijela Budimović, Bojana Golubović i Vesnica Ilić.

Pod tačkom razno, predsednica opštine Svrljig istakla je da je apel meštana ulice Vase Albanca i naselja Magovac za rešenje nadolazeće vode na raskrsnici između ova dva naselja prosleđen nadležnima i da očekuje da će pozitivno biti rešen.

Predsednica je apelovala da građani više povedu računa gde bacaju smeće i otpad, jer je u pojedinim naseljima dolazilo do zapušenja šahti i kanalizacije upravo iz tog razloga.

Radnici komunalca imali su prilike da protekle nedelje u kanalizacion otvoru u jednom svrljiškom naselju u kanalizaciji zateknu šporet, potom u ulici 7. brigade u šahti bila su bačena cela dečja kolica, a na ostalim lokacijama radnici JKSP ”Svrljig” vadili su uginule životinje, kupus, pokvarenu hranu, što zaista ne bi trebalo da se dešava, istakla je Trifunovićeva.

Inače, danas, na predlog većnika Tomislava Vasića oformljen je i Štab za žetvu koji će početi ranije sa svojim aktivnostima zbog loše situacije usled obilnih padavina koje su zadesile Svrljig. Štab je formiran u sastavu Tomislav Vasić, Vesna Bogdanović, Ivan Tasić, Nebojša Tričković i Miloš Milošević.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano