Svrljiške novine

OPŠTINA SVRLJIG
Broj pregleda

Održana druga sednica Opštinskog veća

Podeli sa prijateljima:

Danas je održana druga sednica Opštinskog veća kojom je predsedavala Jelena Trifunović, predsednik opštine Svrljig.

opstinsko vece opstine svrljig

Na današnjoj sednici usvojene je Program korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Svrljig za 2014. godinu.

Donešena je Odluka o raspodeli sredstava iz budžeta nevladinim organizacijama i to: Udruženju ”Zajedno do svetlosti” za realizaciju projekta ”Pomoć u kući za decu ometenu u razvoju” 500.000,00 dinara, KUD ”Svrljig” za realizaciju projekta ”Škola folklora – očuvanje tradicionalnih narodnih igara”. Sredstva namenjena za troškove putovanja 206.000,00 dinara, Udruženju građana ”Etnos” za realizaciju projekta ”Likovna škola za mlade”. Sredstva su namenjena za nabavku slikarskog pribora i angažovanje stručnog lica – diplomiranog slikara, Udruženju ”Gorska Vila” za realizaciju projekta ”Promocija kulturne baštine svrljiškog kraja” 50.000,00 dinara, Udruženju Roma ”Aven Romalen” za realizaciju projekta ”Negovanje tradicije i unapređenje socijalno-ekonomskog položaja Roma u opštini Svrljig” 43.000,00 dinara, ”Etno-Kulturološkoj radionici” za realizaciju projekta ”Dvadeset godina rada Radionice na afirmaciji i teorijskom čuvanju kulturne baštine svrljiškog kraja” 42.000,00 dinara, Udruženju žena ”Etno forum” za realizaciju projekta ”Kudo klub” 36.000,00 dinara, Udruženju RMVI opštine Svrljig za realizaciju projekta ”Negovanje tradicije ratnih vojnih invalida i oslobodilačkih ratova Srbije i poseta i pružanje pomoći teškim ratnim i mirnodopskim vojnim invalidima u opštini Svrljig” 30.000,00 dinara, Udruženju penzionera opštine Svrljig za realizaciju projekta ”Aktivnost penzionerske organizacije i podrška starim i osobama sa invalidetotm” 20.000,00 dinara i Savezu mladih na selu – podružnica Drajinac – za realizaciju projekta ”Sređivanje i opremanje kancelarije udruženja” 13.000,00 dinara.

Takođe, danas je formirana i komisija za pregled prispele dokumentacije po javnom Oglasu za postavljanje načelnika Opštinske uprave u sastavu: Danijela Budimović, Bojana Golubović i Vesnica Ilić.

Pod tačkom razno, predsednica opštine Svrljig istakla je da je apel meštana ulice Vase Albanca i naselja Magovac za rešenje nadolazeće vode na raskrsnici između ova dva naselja prosleđen nadležnima i da očekuje da će pozitivno biti rešen.

Predsednica je apelovala da građani više povedu računa gde bacaju smeće i otpad, jer je u pojedinim naseljima dolazilo do zapušenja šahti i kanalizacije upravo iz tog razloga.

Radnici komunalca imali su prilike da protekle nedelje u kanalizacion otvoru u jednom svrljiškom naselju u kanalizaciji zateknu šporet, potom u ulici 7. brigade u šahti bila su bačena cela dečja kolica, a na ostalim lokacijama radnici JKSP ”Svrljig” vadili su uginule životinje, kupus, pokvarenu hranu, što zaista ne bi trebalo da se dešava, istakla je Trifunovićeva.

Inače, danas, na predlog većnika Tomislava Vasića oformljen je i Štab za žetvu koji će početi ranije sa svojim aktivnostima zbog loše situacije usled obilnih padavina koje su zadesile Svrljig. Štab je formiran u sastavu Tomislav Vasić, Vesna Bogdanović, Ivan Tasić, Nebojša Tričković i Miloš Milošević.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Predsednik Srpskog pokreta Dveri posetio Svrljig i razgovarao s građanima

Hronika

Stradala osoba u današnjem požaru u ulici Vase Albanca

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Politika

Boris Tadić u poseti Svrljigu (VIDEO)

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

VAŽNO

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTINE SVRLJIG POVODOM PRUŽANJA BESPLATNE PRAVNE POMOĆI…

Opština Svrljig

RRA Jug predstavlja Programe finansijske podrške preduzetništvu za 2023. godinu

Vrednost: 11.655.094,55 dinara

Izvođač radova na mini pič terenima u Svrljigu podložan ozbiljnoj kritici

Dobro došla deco

Dečja radost u Opštinskoj upravi Svrljig tokom Dečje nedelje: Predsednik i mališani zajedno u akciji

Susret sa predsednikom

Deca iz OŠ ,,Dobrila Stambolić” posetila Opštinu u okviru obeležavanja ,,Dečje nedelje”

USS

Forum mladih Ujedinjene seljačke stranke okupio veliki broj mladih Svrljižana

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

ODLIČNA VEST!

SVRLJIG MENJA IZGLED: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA!!! (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *