Search
Close this search box.
VIDEO NADZOR PRIORITET
Broj pregleda

Sastanak Saveta za bezbednost

Podeli sa prijateljima:

U utorak, 6. maja, održan je drugi sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig. Savetom je predsedavala predsednica opštine Jelena Trifunović. 

Savet-B

Na dnevnom redu, pored usvajanja zapisnika sa prethodnog Saveta, usvojen je Predlog programa rada Saveta za bezbednost opštine Svrljig za 2014. godinu, a najviše reči i konkretnih predloga izneto je pod tačkom Razno. 
Programom rada Saveta za bezbednost predviđena su sredstva za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Svrljig za: Tekuće popravke i održavanje objekata u visini od 50.000 dinara, Izgradnju zgrada i objekata (nabavka opreme za video nadzor) 2.000.000,00 dinara i za Mašine i opremu (nabavka opreme za saobraćaj za potrebe PS Svrljig) 1.050.000,00 dinara. Ovakva program korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja jednoglasno su danas usvojili članovi Saveta.

Zamenik predsednika Saveta, načelnik Policijske stanice u Svrljigu, Dragan Mitić, kaže da će sredstva namenjena PS biti utrošena za nabavku terenskog vozila za potrebe Policijske stanice u Svrljigu, za čime postoji preka potreba. On je potom izneo niz zamerki na rad JP Direkcije za izgradnju Svrljig zbog prvenstveno zbog neažurnosti u postavljanju vertikalne signalizacije koja je predviđena da se postavi marta meseca kao i video nadzora na koji se čeka pune tri godine.

Dragan-Mitic
Načelnik PS Svrljg – Dragan Mitić

Član Saveta, direktor OŠ ”Dobrila Stambolić”, Saša Golubović, kaže da je video nadzor bitna stvar i da bi nakon postavljanja grad bio bezbedan, pogotovo u danima kada se u Svrljigu organizuju manifestacije poput ”Belmužijade”, ”Sabora Gajdaša”, ”Vidovdanskog turnira u malom fudbalu”, gde prođe veliki broj ljudi.

Video nadzorom je planirano da se pokrije uži deo grada, a na mreži bi bile priključene i već postojeće spoljne kamere sa ustanova i preduzeća radi dodatne bezbednosti.

Jelena Trifunović kaže da je potrebno doneti poseban Zaključak koji će obavezati JP Direkciju da u roku od 30 ili 45 dana realizuju i raspišu tendere, odnosno Javne nabavke za predmete koji su navedeni u Programu Saveta.

JT
Predsednik opštine – Jelena Trifunović

Posebno ćemo doneti Zaključak u kojem ćemo zatražiti od Direkcije da se izjasni po pitanju ažuriranja signalizacije na teritoriji Svrljiga, istakla je Trifunovićeva.

Inače, ovo je prva sednica Saveta kojom je predsedavala predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano