Search
Close this search box.
ČUDNA PORUKA?
Broj pregleda

Ko je ”direktor Svrljiga” u slučaju ”Očajni biznismen”?

Podeli sa prijateljima:

Vladan Vujadinović, vlasnik „Vujadinović RMV“, tvrdi da je žrtva vlasnika Akademije za diplomatiju i bezbednost. Dragaš se bezobrazno pozivao na Vučića, Dačića i Bajatovića. Među poslatim porukama provuklo se i ”direktor Svrljiga”, pogledajte i gde.

sumnjiva poruka

Čačanski privrednik Vladan Vujadinović (47), vlasnik firme „Vujadinović RMV“,tvrdi da je bio žrtva perfidne prevare Orhana Dragaša, direktora Međunarodnog instituta za bezbednost i vlasnika Akademije za diplomatiju i bezbednost. Kaže da je za nepunih godinu, često pod pretnjama, Dragašu na ruke odneo više od milion evra. Pred Višim sudom u Čačku Vujadinoviću se sudi zbog umešanosti u aferu „Azotara“, iz koje je uzeo veštačko đubrivo u vrednosti većoj od deset miliona evra. Naime, on je sa svog računa podigao 95 miliona dinara, ne pravdajući podizanje novca, zbog čega ga terete i za utaju poreza. Vujadinović tvrdi da su njegovi milionski dugovi sitnica u odnosu na agoniju koju je preživeo s Dragašem.

– Proveo sam pola godine u pritvoru iz straha da policiji ispričam kako sam dospeo u ovu situaciju, plašeći se odmazde. Od uplata koje sam primao na ime veštačkog đubriva novac sam, bukvalno pod pretnjama, nosio njemu.

Slučaj Azotara

Vujadinović kaže da je u posao sa Azotarom ušao u martu 2010, da bi lakše „zatvarao poslove“ s prodajom ulja, šećera i papirne galanterije. Ubrzo potom kao iz vedra neba pojavljuje se Dragaš, koji mu nudi saradnju u prodaji kompleta prve pomoći. Sklapaju dogovor s turskom firmom „Novitas“, ali taj posao propada jer Srbija donosi odluku da turski kompleti ne odgovaraju našim standardima.

Direktor Svrljiga?
”Direktor Svrljiga”?

– Od tog posla Dragašu je trebalo da ostane oko dva miliona, plus provizija od Turaka, ukupno oko sedam miliona evra. Problem je nastao kad je tražio proviziju za posao koji nikada nije realizovan. Nosio sam mu svakodnevno milione, u jednom danu odneo sam 25 miliona dinara. Slao mi je SMS poruke koje su mi danas dokaz na sudu da me je ucenjivao. Reč „uzorak“ bila je šifra za milion. Dešavalo se da sam u jednom danu do Beograda s kesom para išao i dva puta – priča ovaj Čačanin, koji smatra da Dragašev izbor na njega nije pao slučajno. Misli da ga je tipovao jer je znao da posao sa Azotarom donosi zaradu i brz obrt novca, a činjenica da je njegova firma u Čačku odlično posloval, bila je olakšavajuća okolnost pri izboru „ovce za šišanje“.

vladan-vujadinovic-vujadinovic-rmv-orhan-dragas-iznuda-evri-1399243926-490925Preteće poruke

– Poslovali smo devet godina bez dana blokade. Kad mi je Dragaš ponudio saradnju, ušao sam u posao jer je imao odličnu priču, a priznajem, opčinio me i sav taj sjaj visokog društva, političara, sveta koji je meni bio nepoznat. Smatrao sam da će mi to pomoći u poslu. Prema Vujadinovićevim tvrdnjama, Dragaš je prevaru obavio perfidno, pozivajući se na uticajne ljude. Pisao je da novac hitno treba da odnese jer se šefovi ljute kad kasni. – Mnoge SMS poruke sadrže imena ljudi na vlasti, od Aleksandra Vučića preko Ivice Dačića do Dušana Bajatovića i sekretara i šefova kabineta. Pisao je da za neke poslove njima treba da se javim, da su mi kod njih otvorena vrata. Danas vidim da je blefirao, koristio je njihov autoritet želeći da mi stavi do znanja da je uticajan, i da mi utera strah u kosti.
vladan-vujadinovic-vujadinovic-rmv-orhan-dragas-iznuda-evri-1399243926-490927

Vujadinović kaže da je kese s milionima, osim u beogradski Institut za bezbednost, u nekoliko navrata nosio i na druge lokacije.
– Počele su da mi stižu preteće poruke, ali s nepoznatog broja, bez potpisa, da novac odnesem na dve benzinske pumpe. Papirnu kesu sam ostavljao u toaletima. Više od 50.000 evra.

Ne znam ko ih je uzeo. I dalje sam uplašen – kaže Vujadinović. Čačanska Policijska uprava je u maju prošle godine podnela krivičnu prijavu protiv Orhana Dragaša, pod sumnjom da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica.

(Kurir)

Jedan komentar

  1. Auuu kakvi “bizmismeni” bre u nasu zemlju…neprevazidjeni u svetskim razmerama. A kolko su tek jaki ovi iz svrljiski sps, pa to je druga neverovatna prica. Pazi bre onakva zena, ministarka onoga sada ovoga, Zorana Mihajlovic ne moze da stupi u kontakt sa ljudinu Bajatovica a ovi nasi direktan broj i cepaju poruke sifrovane jos auuuauuu… Posto se pominje i Dostojevski ovaj nas direktor izgleda da mu je kucni prijatelj, to isto treba da se ispita detaljno, kad se sastaju, sta piju….

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano