DOBRA VEST

Voda posle 19 dana ispravna za piće

Broj pregleda

Voda u svrljiškoj opštini, posle 19 dana vanredne situacije u vodosnabdevanju, ispravna je za piće, saopštio je direktor JKSP “Svrljig“ Svrljig, Igor Davidović.

Igor-Davidovic-JKSP

Na današnjem vanrednom sastanku Štaba za vanredne situacije, a po odobrenju Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Sanitarnog nadzora – Instituta za javno zdravlje Niš, proglašena je obustava vanrednog stanja u vodosnabdevanju na teritoriji opštine Svrljig.

Dobili smo pozitivne rezultate ispitivanja vode u Svrljigu i voda je sada za upotrebu, istakao je Igor Davidović.

Voda sa svrljiških izvorišta odgovara normama pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće, stoju u zvaničnom dopisu Ministarstva.

Voda-za-pice
Dokaz o ispravnosti vode

Podsećamo da se zamućenje vode dogodilo pre 19 dana, nakon obilnih padavina i lošeg vremena, odnosno 19. aprila 2014. godine.

Pročitajte i

Voda, ilustracija, foto: M.M.

Važno obaveštenje za meštane Prekonoge!

Selo Prekonoga ostaće bez vode 28.10.2021. godine zbog intervencije na vodovodnoj mreži, saopšteno je portalu ,,Svrljiške novine“ iz Javnog komunalnog stambenog preduzeća ,,Svrljig“ Svrljig.  Planirane

Intervencija na vodovodnoj mreži, foto: M.M.

Trenutno Ulica Radetova bez vode

Ulica Radetova trenutno je bez vode zbog intervencije na vodovonoj mreži.  Iz JKSP ,,Svrljig“ su nas obavestili da danas nema drugih isključenja na vodovodu. APEL

1 Komentar

  • Bravo direktore procistio si vodu!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *