Search
Close this search box.
ZASEDAO ŠTAB
Broj pregleda

U Svrljigu moguće poplave

Podeli sa prijateljima:

Izveštaj operativnog Štaba za vode u vezi izlivanja reke Timok i donošenje zaštitnih mera  odbrane od eventualnih poplava bile su glavne teme današnjeg zasedanja opštinskog Štaba za vanredne situacije kojim je predsedavala predsednica Opštine Jelena Trifunović.

Moguce-poplave

Kiša koja neprestano pada uslovila je da se vodotok Timoka i ostalih reka koje protiču kroz Svrljig drastično poveća. Povodom toga, u cilju zaštite, preventivno je zasedao opštinski Štab za vanredne situacije opštine Svrljig kojim je predsedavala Jelena Trifunović, predsednik Opštine.

Predsednik-staba-za-vanredne-situacije

Izveštaje sa terena dostavili su  sekretar Štaba Tričković Nebojša i direktor JKSP ”Svrljig” Svrljig Igor Davidović.

Ako ne dođe do opadanja nivoa svrljiškog Timoka preti nam izlivanje, ali za sada nema znakova velikih opasnosti, jer kiša prestaje da pada, kaže Davidović.

Stab

Davidović je apelovao da se voda sa vodovoda koristi isključivo za tehničku upotrebu, jer po njegovim navodima došlo je zamućenja na izvorištima Rumenjak i Manojlica.

Igor-Davidovic

Blagovremeno ćemo obaveštavati građane o stanju na izvorištima, ističe Davidović.

Sednici je prisustvovao i Narodni poslanik Milija Miletić, sada već bivši predsednik opštine i Štaba.

Moja dužnost je da kao narodni poslanik budem uz narod i za narod, istakao je Miletić i dodao da je u ovom trenutku najbitnije da sve nadležne službe budu u pripravnosti kako ne bi došlo do neželjenih situacija.

Miletic

Na kraju, zaključak Štaba je da se uvede stalno dežurstvo dok se nivo reka na teritoriji opšitne ne normalizuje, da se obezbedi potrebna cisterna pijaće vode u slučaju isključenja sa vododvne mreže, potom da se pripreme džakovi sa peskom kao eventualna odbrana od veće poplave i da se komunalna inspekcija dodatno angažuje na terenu.

3 Responses

  1. gledam ovaj stab za odbranu i sve me vise podseca na” tajnu veceru “, cak je i njih trinaestoro na slici. ko li je juda od njih ?

    1. Ko je Juda to ćemo da vidimo pred sledeće izbore. Ali da je narodni poslanik zamislio da je biblijski junak, to je jasno. “Moja je dužnost da budem uz narod i za narod” i to u doba svrljiškog potopa.
      Možda i izvede neko čudo, ne mora kao Isus, barem kao Mojsije, pa da našu opštinu odvede u svetlu budućnost. Mojsije je razgrnuo more, to je mnogo lakše nego što Milija treba da uradi.
      Hmmm… ima neke simbolike, Milija – Mojsije. Mojsije se popeo na Sinaj, nek se Milija popne na Avalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Hemijsko suzbijanje ambrozije na teritoriji opštine Svrljig

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano