OSNOVNA ŠKOLA

Predstava na francuskom jeziku

Broj pregleda

Povodom obeležavanja dana Frankofonije, u svečanoj sali OŠ “Dobrila Stambolić“ u Svrljigu održana je predstava na francuskom jeziku.

dani-fr

U celom svetu, mesec mart je tradicionalno u znaku Frankofonije. Proslavlja se i u Srbiji a posebno od 2006. godine kada se ova zemlja priključila Međunarodnoj organizaciji frankofonije kao posmatrač. Ova organizacija okuplja danas 77 zemalja u kojima živi 890 miliona ljudi koje spaja francuski jezik.

paris

Osnovna škola dala je doprinos održavanjem  priredbe na francuskom jeziku koju su prikazali stariji učenici – učenicima četvrtog razreda koji od sledeće godine počeinju učenje ovog jezika.

Cilj je da deca zavole i bolje upoznaju francuski jezik. Ovo je prva predstava a biće ih još dve, kaže nastavnica francuskog jezika Marija Milošević.

U planu je da se održi predstava za učenike od 5. do 8. razreda, kao i jedna humanitarna predstava za učenicu OŠ “Dobrila Stambolić“ koja boluje od leukemije.

Pročitajte i

OŠ DOBRILA STAMBOLIĆ: Dobro došla deco!

Juče je u dvorištu OŠ ,,Dobrila Stambolić” priređen svečani prijem đaka prvaka.  Roditelje i decu pozdravili su direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić” prof. Milan Bogdanović i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *