Svrljiške novine

ZAGAĐIVAČI NE ODUSTAJU
Broj pregleda

Nepoznata tečnost zamutila Svrljiški Timok

Iz glavnog kolektora fekalne kanalizacije naselja Svrljig izlazi nepoznata tekućina jarko braon boje koja muti celokupnu reku Svrljiški Timok, stoji u saopštenju JKSP ”Svrljig” koje je upućeno Republičkom vodnom inspektoru.

JKSP-zagadjenje-vode

Povodom ovog nemilog događaja na licu mesta, 3. marta, kako bi se uverili u tačnost informacije, izašli su opštinski inspektor za zaštitu životne sredine Nebojša Tričković i direktor JKSP ”Svrljig” Igor Davidović.

Nadležni su odmah obavestili nadležne Republičke inspektore, najpre vodnog inspektora Miroslava Miloševića a potom i Ljiljanu Belić inspektora za zaštitu životne sredine.

voda

JKSP ”Svrljig” će u narendom periodu u saradnji sa Lokalnom samoupravom i inspektorom za zaštitu životne sredine maksimalno angažovati na praćenju svih zagađivača koji upustaju u gradsku fekalnu kanalizaciju opasne i štetne materije.

JKSP ”Svrljig” predložiće niz mera za sprečavanje zagađivanja Svrljiga i okoline, ističe Igor Davidović.

Davidović kaže da su reakcije žitelja Niševca i Palilule, koji se nalaze u slivu Svrljiškog Timoka, opravdane jer se žitelji ovih sela nalaze u veoma nezgodnoj situaciji.

JKSP ”Svrljig” i Opština Svrljig rade na projektnoj dokumentaciji za pokretanje postrojenja za preradu otpadnih voda.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • PROVERITE GRKA STO DRYI POGON U BIVSEM KRYNU STA SVE ISPUSTA U RECI VEC CETRI GODINE A NA TO SVI CUTE I OKRECU GLAVU NA STRANU

  • da se vidi sa onog grka on najvise zagaduje

  • neka izvrse analizu timoka i grkove kamenjare

  • Kada ustanovite šta je sa otpadnim vodama, pozabavite se pijaćom vodom.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *