Nepoznata tečnost zamutila Svrljiški Timok

ZAGAĐIVAČI NE ODUSTAJU

Iz glavnog kolektora fekalne kanalizacije naselja Svrljig izlazi nepoznata tekućina jarko braon boje koja muti celokupnu reku Svrljiški Timok, stoji u saopštenju JKSP ”Svrljig” koje je upućeno Republičkom vodnom inspektoru.

JKSP-zagadjenje-vode

Povodom ovog nemilog događaja na licu mesta, 3. marta, kako bi se uverili u tačnost informacije, izašli su opštinski inspektor za zaštitu životne sredine Nebojša Tričković i direktor JKSP ”Svrljig” Igor Davidović.

Nadležni su odmah obavestili nadležne Republičke inspektore, najpre vodnog inspektora Miroslava Miloševića a potom i Ljiljanu Belić inspektora za zaštitu životne sredine.

voda

JKSP ”Svrljig” će u narendom periodu u saradnji sa Lokalnom samoupravom i inspektorom za zaštitu životne sredine maksimalno angažovati na praćenju svih zagađivača koji upustaju u gradsku fekalnu kanalizaciju opasne i štetne materije.

JKSP ”Svrljig” predložiće niz mera za sprečavanje zagađivanja Svrljiga i okoline, ističe Igor Davidović.

Davidović kaže da su reakcije žitelja Niševca i Palilule, koji se nalaze u slivu Svrljiškog Timoka, opravdane jer se žitelji ovih sela nalaze u veoma nezgodnoj situaciji.

JKSP ”Svrljig” i Opština Svrljig rade na projektnoj dokumentaciji za pokretanje postrojenja za preradu otpadnih voda.

Povezano

Podeli sa prijateljima:

Najnovije na portalu

Turizam

EKO

4 Komentari

  • PROVERITE GRKA STO DRYI POGON U BIVSEM KRYNU STA SVE ISPUSTA U RECI VEC CETRI GODINE A NA TO SVI CUTE I OKRECU GLAVU NA STRANU

  • da se vidi sa onog grka on najvise zagaduje

  • neka izvrse analizu timoka i grkove kamenjare

  • Kada ustanovite šta je sa otpadnim vodama, pozabavite se pijaćom vodom.

Komentar

Your email address will not be published.