KOLO OSNOVANO 1931. GODINE

Obnova odbora “Kola srpskih sestara“ u Svrljigu

Broj pregleda

Protekle nedelje, 16. marta, u bioskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport, predstavnice “Kola srpskih sestara“, na čelu sa predsednicom Milom Viktorović, posetile su opštinu Svrljig.

kolo-srpskih-sestara

Zainteresovani Svrljižani, prikazom kratkometražnog filma, mogli su da se upoznaju sa radom Kola i istorijom u svrljiškoj opštini.

Članice su iznele zanimljiv podatake, jedan od njih je da je Odbor Kola srpskih sestara u Svrljigu formiran 1. novembra daleke 1931. godine i da je za predsednicu izabrana Svrljižanka poreklom iz Prekonoge.

Takođe, o radu Odbora svedočе spise sačuvanih dokumenata a neki od njih su objavljeni i u tada poznatom časopisu „Vardar“.

Imajući u vidu da je Odbor Kola već postojao u Svrljigu, neće biti potrebno njegovo ponovno formiranje, već samo obnavljanje, istakla je predsednica kola Mila Viktorović.

Inicijator sastanka, Jelena Eraković, kaže da se zvanično obnavljanje odbora u Svrljigu očekuje nakon razmatranja predloga na Skupštini Kola srpskih sestara.

Skupu i promociji filma prisustvovalo je dvadesetak građana.

Pročitajte i

Oslikano savetovalište za bebe u Svrljigu

U okviru projekta ,, Za našu decu’’ koji je sufinansiran od strane Opštine Svrljig, Kolo srpskih sestara ukrasilo je čekaonocu savetovališta Doma zdravlja u Svrljigu. 

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *