Search
Close this search box.
SASTANAK SA POLJOPRIVREDNICIMA
Broj pregleda

Veća izdvajanja za poljoprivredu

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, od 45,4 milijarde dinara, koliko iznosi agrarni budžet, veća podsticajna sredstva izdvojiće za razvoj poljoprivrede u opštinama koje u agraru vide svoju razvojnu šansu, zaključak je sa jučerašnjeg sastanka državnog sekretara Željka Radoševića i predsednika opštine Svrljig Milije Miletića.

Stocari-Svrljig

Na sastanku sa poljoprivrednicima i rukovodstvom opštine Svrljig, državni sekretar Željko Radošević upoznao je prisutne sa visinom i raspodelom sredstava agrarnog budžeta za ovu godinu, koja iznose 45,4 milijardi dinara, a u kojem je najviša stavka subvencija u poljoprivredi.

Opredelili smo se za povećana davanja u stočarstvu, kroz premije za mleko i priplodna grla, ali nisu zaboravljeni ni oni koji se bave svinjogosjtvom i svi ostali do pčelara, kao i investiranja u navodnjavanju. – istakao je Radošević.

Sekretar

Predsednik opštine Milija Miletić kaže da su direktni kontakti sa poljoprivrednicima  korisni i da takvu praksu treba negovati i u buduće.

Službeni zahtevi i papirologija su jedno, a ovakvi direktni kontakti mnogo praktičniji i korisniji, zbog toga smo pozvali ljude iz Ministarstva poljoprivrede, da ovde pred našim žiteljima obrazlože plan za ovu godinu i da direktno odgvore na pitanja koja ih interesuju i efikasnije rešavamo probleme. – kaže Miletić.

Poljoprivrednici su upoznati i sa predviđenim rokom za obnovu poljoprivrednih gazdinstava.

Krajem marta ove godine stupa na snagu Pravilnik, koji će omogućiti poljoprivrednim domaćinstvima da konkurišu za vrlo povoljne kredite za nabavku mehanizacije i repromaterijala. Rok otplate je 3 godine, sa grejs periodom od godinu dana i kamatom od 4 do 6%.

Osnovni uslov za dobijanje ovih vrlo povoljnih podsticajnih kredita jeste da do 31. marta poljoprivrednici u svrljiškom kraju obnove registraciju svojih gazdinstava ili se upišu u poljoprivredni registar.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano