ZA 80%
Broj pregleda

Miletić insistirao na subvencijama za prevoz

Današnju sednicu Opštinskog veća opštine Svrljig, pored uobičajenih tačaka, posebnom je učinila informacija predsednika opštine Milije Miletića da je član Veća, Iva Antić, kao jedan od najboljih studenta u Srbiji sa prosekom ocena 10, dobila stipendiju Ministarstva omladine i sporta.

Opstinsko-vece

Čast nam je da je u našoj sredini i da je prezentuje, student sa najvišim prosekom a istovremeno i  marljiv omladinski aktivista i član Veća. To je primer generacijam maldih kako se najbolje boriti za svoje rodno mesto i odužiti loklanoj zajednici. Slažem se sa predlogom načelnika Opštinske uprave Zdravka Krstića, da se Ivi Antić, uruči blanko rešenje o zapošljenju koje će biti aktivirano kada diplomira na fakultetu, rekao je prdsednik opštine Svrljig Milija Miletić, čestitajući Ivi Antić, dodelu stipendije i postignuti uspeh na fakultetu.

Nacelnik

Jedna od značajnijih odluka na ovoj sednici je doneta za subvencionirano korišćenje prevoza  u javnom drumskom saobraćaju. Predsednik Miletić je insistira da se, uprkos smanjenju subvencija od strane Republike Srbije opštini za 30 odsto, što bi se odrazilo i na korisnike prevoza, iznađe mogućnost da se subvencija uveća na 80 odsto, što je i prihvaćeno od strane većnika. Pravo na subvencionirani prevoz imaju trudnice, lica starija od 70 godina i invalidi sa preko 70 odsto telesnog oštećenja.

Na predlog Komisije za sport o raspodeli sredstva sportskim organizacijam, većnici su odlučili, zbog pojedinih prigovora, da se trenutno zbog početka sezone odobre sredtva u visini od 15 odsto a potom donese nova odluka o visini sredstava koja će biti dodeljena.

Ljubisa-Milija

Većnici su usvojili  tehničke dopune odluke o komasaciji, naknadama Komisiji za komasaciju, Pravilnik o načinu finasiranja projekata nevladinih organizacija iz budžeta opštine i dali saglasnost na predlog da prdsednik Miletić i njegov zamenik Ljubiša Stojković, budu član i zamenik Regionalnog saveta za zapošljavanje.

Marko-Mladenovic

Usvojen je i predlog Odluke o pokretanju postupka za osnivanje ,,Nacionalne asocijacije loklanih kancelarija za mlade, koji je pomoćnik predsednika opštine Marko Mladenović, obrazložio kao prvi korak ka konkursima projekata i programa kod evropskih fondova.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.