Search
Close this search box.
ZA 80%
Broj pregleda

Miletić insistirao na subvencijama za prevoz

Podeli sa prijateljima:

Današnju sednicu Opštinskog veća opštine Svrljig, pored uobičajenih tačaka, posebnom je učinila informacija predsednika opštine Milije Miletića da je član Veća, Iva Antić, kao jedan od najboljih studenta u Srbiji sa prosekom ocena 10, dobila stipendiju Ministarstva omladine i sporta.

Opstinsko-vece

Čast nam je da je u našoj sredini i da je prezentuje, student sa najvišim prosekom a istovremeno i  marljiv omladinski aktivista i član Veća. To je primer generacijam maldih kako se najbolje boriti za svoje rodno mesto i odužiti loklanoj zajednici. Slažem se sa predlogom načelnika Opštinske uprave Zdravka Krstića, da se Ivi Antić, uruči blanko rešenje o zapošljenju koje će biti aktivirano kada diplomira na fakultetu, rekao je prdsednik opštine Svrljig Milija Miletić, čestitajući Ivi Antić, dodelu stipendije i postignuti uspeh na fakultetu.

Nacelnik

Jedna od značajnijih odluka na ovoj sednici je doneta za subvencionirano korišćenje prevoza  u javnom drumskom saobraćaju. Predsednik Miletić je insistira da se, uprkos smanjenju subvencija od strane Republike Srbije opštini za 30 odsto, što bi se odrazilo i na korisnike prevoza, iznađe mogućnost da se subvencija uveća na 80 odsto, što je i prihvaćeno od strane većnika. Pravo na subvencionirani prevoz imaju trudnice, lica starija od 70 godina i invalidi sa preko 70 odsto telesnog oštećenja.

Na predlog Komisije za sport o raspodeli sredstva sportskim organizacijam, većnici su odlučili, zbog pojedinih prigovora, da se trenutno zbog početka sezone odobre sredtva u visini od 15 odsto a potom donese nova odluka o visini sredstava koja će biti dodeljena.

Ljubisa-Milija

Većnici su usvojili  tehničke dopune odluke o komasaciji, naknadama Komisiji za komasaciju, Pravilnik o načinu finasiranja projekata nevladinih organizacija iz budžeta opštine i dali saglasnost na predlog da prdsednik Miletić i njegov zamenik Ljubiša Stojković, budu član i zamenik Regionalnog saveta za zapošljavanje.

Marko-Mladenovic

Usvojen je i predlog Odluke o pokretanju postupka za osnivanje ,,Nacionalne asocijacije loklanih kancelarija za mlade, koji je pomoćnik predsednika opštine Marko Mladenović, obrazložio kao prvi korak ka konkursima projekata i programa kod evropskih fondova.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano