Search
Close this search box.
NOVA MANIFESTACIJA
Broj pregleda

Susreti sela u šahu

Podeli sa prijateljima:

OŠS Svrljig održao je u subotu, 28. decembra, IV redovnu sednicu na kojoj je bilo reči o narednim aktivnostima u 2014. godini. Na sednici je dogovoreno da se započne sa novom manifestacijom ”Susreti sela” uslovno nazvana seoska liga ili turnir mesnih zajednica.

VETERAN

Utvrđivanje datuma prvih narednih aktivnosti u 2014. godini bila je glavna tačka sednice Šahovskog saveza opštine Svrljig. Na sednici je zakazan turnir u šahu koji će se održati na Sretenje, 15. februara 2014. godine, sa početkom u 9 časova, a po završetku turnira oko 13 časova predviđen je početak rada Skupštine.

Takođe, radi blagovremene koordinacije Opštinskog šahovskog saveza sa Šahovskim savezom Nišavskog Okruga i drugim višim savezima na sprovođenju poverenih aktivnosti iz njihovih kalendara takmičenja, za koordinatora za pionirski, omladinski i ženski šah izabran je majstorski kandidat i novinar Srboljub Milovanović.

Istaknuto je da je šahovski klub ”Drajinac” dugi niz godina održavao ”Prvenstvo Drajinca” na kojem je učestvovalo preko 20 učesnika, a da prošle godine zbog nedostatka finansija ova prelepa manifestacija nije održana. Na sednici je dogovoreno da se naredne godine svakako održi ”Prvenstvo Drajinca”, a  Opštinski šahovski savez će u tome svakako pomoći.

Nova aktivnost Opštinskog šahovskog saveza u 2014. godini biće ”Susreti sela”. Ova uslovno nazvana seoska liga ili turnir mesnih zajednica ima za cilj popularizaciju šaha u seoskim sredinama i druženje i nadmetanje seoskog stanovništva u periodu slabije poljoprivredne aktivnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

Fudbal

Zona Centar počinje 17. avgusta, FK Svrljig u prvom kolu protiv Proletera

Privredno-turistička manifestacija

Još 10 dana do početka 18. Belmužijade u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano