HUMANOST PRE SVEGA
Broj pregleda

Ujedinjena seljačka stranka pomaže Zorici

Odmah nakon izgradnje kuće iz temelja, akciju pomoći Zorici Vučković (24) iz Drajinca nastavila je Ujedinjena seljačka stranka OO Svrljig. Članovi ove stranke obezbedili su laminat za kuću porodice Vučković.

pod-za-zoricu

Članovi Ujedinjene seljačke stranke OO Svrljig humanim gestom, kupovinom laminata, pomažu Zorici, čija je tužna životna priča obišla i rastužila Srbiju, da se što pre useli u novi dom.

Podnu izolaciju i laminat postavlja predstavnik sela u lokalnom parlamentu – odbornik Ivan Milivojević (USS). On ističe da mu je veoma drago što će se njegove komšije uskoro napustiti stari, oronuli i useliti se u novi topliji dom.

Danas je završena prva soba u kući, ostaje nam još jedna i mali hodnik, a onda će sve biti spremno za konačno useljenje – kaže Milivojević.

Nova kuća za Zoricu i njenog oca, koji su živeli u oronuloj straćari, bez vode, struje i osnovnih elemenata za život, sazidan je uz podršku lokalnih i nacionalnih medija, donacija, kao i rukovodstva opštine Svrljig. Izgradnja kuće koštala je 540.000 dinara.

112-kuca

Zorica je inače blago ometena u razvoju i živi bez leve noge, koja joj je amputirana. Nakon te nesreće zadesila je još jedna, sa plućima, te su lekari bili primorani da joj odstrane jedno plućno krilo kada su otkrili da boluje od malignog tumora.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

2 Komentara

  • znaci definitivno se raspisuju izbori

  • U opstini ima jos ovakvih slucajeva. Pomozite i ostalima.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *