Search
Close this search box.
HUMANOST PRE SVEGA
Broj pregleda

Ujedinjena seljačka stranka pomaže Zorici

Podeli sa prijateljima:

Odmah nakon izgradnje kuće iz temelja, akciju pomoći Zorici Vučković (24) iz Drajinca nastavila je Ujedinjena seljačka stranka OO Svrljig. Članovi ove stranke obezbedili su laminat za kuću porodice Vučković.

pod-za-zoricu

Članovi Ujedinjene seljačke stranke OO Svrljig humanim gestom, kupovinom laminata, pomažu Zorici, čija je tužna životna priča obišla i rastužila Srbiju, da se što pre useli u novi dom.

Podnu izolaciju i laminat postavlja predstavnik sela u lokalnom parlamentu – odbornik Ivan Milivojević (USS). On ističe da mu je veoma drago što će se njegove komšije uskoro napustiti stari, oronuli i useliti se u novi topliji dom.

Danas je završena prva soba u kući, ostaje nam još jedna i mali hodnik, a onda će sve biti spremno za konačno useljenje – kaže Milivojević.

Nova kuća za Zoricu i njenog oca, koji su živeli u oronuloj straćari, bez vode, struje i osnovnih elemenata za život, sazidan je uz podršku lokalnih i nacionalnih medija, donacija, kao i rukovodstva opštine Svrljig. Izgradnja kuće koštala je 540.000 dinara.

112-kuca

Zorica je inače blago ometena u razvoju i živi bez leve noge, koja joj je amputirana. Nakon te nesreće zadesila je još jedna, sa plućima, te su lekari bili primorani da joj odstrane jedno plućno krilo kada su otkrili da boluje od malignog tumora.

2 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano