ŠAH SVRLJIG

Rezultati Kadetskog prvenstva u šahu

Broj pregleda

Na kadetskom prvenstvu u šahu koje je održano proteklog vikenda u sali OŠ Dobrila Stambolić, u organizaciji Šahovskog saveza Nišavskog okruga i saradnji sa šahovskim savezom opštine Svrljig , učestvovalo je 16 kadeta iz Osnovne škole od četvrtog do sedmog razreda.

Petrovic

Turnir je otvorio Predsednik Skupštine ŠSNO Milenko Petrović, a otvaranju, pored starijih šahista, prisustvovao je i zamenik direktora Osnovne škole Milan Đorđević, nastavnik engleskog jezika. Sudijski par na turniru bili sz Aleksandar Batanjac, republički sudija i Vojkan Marinković.

Po završetku Predsednik Skupštine ŠSNO podelio je medalje najuspešnijim kadetima u grupama.

Podeljeno je 10 medalja i to:
3 medalje u muškoj konkurenciji za grupu 5.-8. razred,
3 medalje u muškoj konkurenciji za grupu do 4. razreda,
3 medalje u ženskoj konkurenciji za grupu do 4. razreda i
1 medalja u ženskoj konkurenciji za grupu 5.-8. razred.

2

Pravo da učestvuju u višem rangu takmičenja stekli su sledeći kadeti:

U ženskoj konkurenciji: Petra Velojić sa 3 poena iz 3 partije, Martina Velojić i Jana Janković učenice 4 razreda, kao i Monika Velojić učenica 5. razreda.

3

U muškoj konkurenciji do 4. razreda plasirali su se: Veljko Ilić sa osvojenih 8 poena iz 11 partija, Predrag Savić i Nemanja Antonijević sa osvojenih 3 poena učenici 4. razreda.

4

U muškoj konkurenciji od 4. do 8. razreda: dobar rezultat postigao je Nikola Marinković osvojivši svih 11 poena iz 11 partija. Slede, David Radojković sa 10 poena iz 11 partija i Bogdan Micić sa 8 poena iz 11 partija.

6

Inače, učenici Srednje škole nisu uzeli učešće na turniru pa su tako verovatno i izgubili pravo da se takmiče na okružnom kadetskom prvenstvu, stoji u zvaničnom saopštenju OŠS.

Pročitajte i

Novogodišnji ukrasi, foto: Svrljiške novine

Krenulo novogodišnje ukrašavanje centra grada

Proteklih dana krenulo je novogodišnje ukrašavanje centra Svrljiga.  Postavljeni su prošlogodišnji ukrasi, a nabavljeni su i neki novi. Novogodišnja jelka ove godine postavljena je ispred

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

2 Komentar

  • Lepo. bravo šahisti.

  • Čestitam šahistima i šahistkinjama!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *