115 GODINA LOVAČKOG UDRUŽENJA
Broj pregleda
[post-views]

Jubilej lovaca svrljiškog kraja

Danas je u sali Centra za turizam, kulturu i sport obeležen jubilej lovaca svrljiškog kraja – 115 godina Lovačkog udruženja „dr Milenko Hadžić“.

predsednik

Lovstvo u svrljiškom kraju, kao i u lovačkom udruženju „dr Milenko Hadžić“ iz Svrljiga, u proteklih 115 godina je prošlo kroz mnoge poteškoće, uspone i padove, ali i pored svega opstaje i proslavlja jubilej sa ciljem da traje i dalje. To se najpre može zaključiti na osnovu predočenih rezultata gazdovanja populacijama lovne divljači, ali i preduslovima koji su i te kako uočljivi, rečeno je danas na svečanoj skupštini lovaca.

гости

Pred brojnim gostima na svečanoj skupštini, među kojima su bili predstavnici Lovačkog saveza Srbije, lokalne samouprave i članovi skupštine Udruženja, u čast lovstva u svrljiškom kraju, zasluženima za postginute rezultate dodeljena su priznanja i odlikovanja Lovačkog udruženja.

ртс
Serijalu ”Lov i ribolov” na RTS-u

Predsednik udruženja Zlatimi Rašić kaže da je budućnost u lovnom turizmu i očuvanju fonda lovne divljači.

Očekujem da lovstvo i u narednom periodu prednjači i razvija se, shodno zahtevima savremenog lovstva – istako je Rašić.

Značajna priznanja dodeljena su istaknutim članovima, lovcima, privrednicima, preduzećima, lokalnoj samoupravi, Lovačkom savezu i drugima, a po prvi put priznanje je uručeno najmlađoj medijskoj kući u Svrljigu ”Svrljiškim novinama”.

Direktor Svrljiških novina
Dušan Miladinović – Gl. urednik Svrljiških novina

Proslavi su prisustvovali i predsednik skupšteine LSS Marko Tica, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predsednica SO Svrljig Jelena Trifonović, komandir policijske stanice u Svrljigu Dragan Mitić i dr.

U zabavnom delu programa nastupali su folklorni ansabal u koreografiji Duška Živanovića i hor dece Muzičke škole u pratnji nastavnika muzičkog vaspitanja.

GALERIJA FOTOGRAFIJA (klikni ovde)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *