Svrljiške novine

PU POLETARAC
Broj pregleda

Seminar MENSA-NTC sistem učenja

U subotu i nedelju, 2. i 3. novembra, u prostorijama Predškolske ustanove ”Poletarac” realizovan je seminar MENSA- NTC sistem učenja. Autor ovog programa je dr Ranko Rajović, lekar specijalista, inače osnivač MENSE Jugoslavije (danas Srbije), osnivač Odseka za darovite NTC (Nikola Tesla centar), član Borda direktora svetske MENSE i predsednik Komiteta svetske MENSE za darovitu decu.

mens
Cilj ovog programa je razvoj funkcionalnog razmišljanja kod dece. NTC program podiže nivo intelektualnih sposobnosti, sprečava poremećaj koncentracije i pažnje, razvija koordinaciju pokreta i motorike, razvija brzinu razmišljanja i zaključivanja, povećava broj neuronskih veza u mozgumi najzad, koristan je za detekciju darovite dece i podsticaj razvoja darovitosti.

Program je akreditovan na državnom nivou u Srbiji, Sloveniji, Češkoj i Crnoj Gori. U mnogim zemljama, kao što su Bosna i Hercegovina, Makedonija Norveška, Švajcarska, Mađarska, Rumunija, Izrael, Hrvatska, Italija, Bugarska, realizuje se u saradnji sa obrazovnim institucijama.

vrtic

Osim vaspitnog osoblja iz Predškolske ustanove ”Poletarac”, seminaru su prisustvovali i vaspitači i stručni saradnici iz Jagodine, Niša, Ražnja i Doljevca.

Priliku da učestvuje u delu programa imalo je i preko stotinu roditelja dece koja pohađaju vrtić u Svrljigu, kako i predstavnici Udruženja građana ”Etno-forum” i organizacije ”Rotari akt” iz Niša, uz čiju finansijsku pomoć je nabavljen didaktički materijal, koji će vaspitačima u ”Poletarcu” omogućiti praktičnu primenu ovog programa.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *