Search
Close this search box.
PU POLETARAC
Broj pregleda

Završna faza projekta energetske efikasnosti

Podeli sa prijateljima:

Radove na rekonstrukciji objekta predškolske ustanove Poletarac Svrljig, u toku jučerašnjeg dana, obišli su predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i Opštinski većnik Iva Antić.

PU-POLETARAC-1

Projekat koji je već u završnoj fazi krenuo je sa realizovanjem 2012. godine. Ugovor vredan čak 7 miliona dinara finansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, odnosno sa 90 odsto sredstava, dok PU Poletarac indirektno, preko opštinskog budžeta, dotira sa ostalih 10 odsto sredstava.

–  Ovakvim projektima sigurno ćemo stvoriti povoljan ambijent i bolje uslove za život naših sugrađana. Ovih dana završava se fasada, a u narednom periodu uložićemo napore da uz pomoć prijateljske opštine Lom iz Bugarske i njihove predškolske Ustanove konkurišemo na određenim projektima i na taj način stvorimo mogućnost da renoviramo unutrašnji deo objekta – rekao je Milija Miletić.

pu

Cilj je da se svrljiškoj deci omogući povoljan ambijent gde svakodnevno borave. Projektom je predviđena obnova fasadne stolarije kao i postavljanje izolacije, potom uređenje fasade i sanacija kotlarnice.

–   Ovo je još jedan dobar primer saradnje između predškolske Ustanove i Opštine Svrljig. Radovi koji se vrše neće biti samo estetskog karaktera, nego će pre svega imati upotrebnu svrhu što je i najbitnije za naše najmlađe, jer ovo je mesto odakle smo svi mi postali ljudi – istakla je Iva Antić Opštinski većnik

Direktor PU Poletarac Dejan Miletić ističe da će projekat biti uspešno realizovan kroz narednih petnaest dana.

poletarac

–  Pripremamo još dva projekta. Jedan se tiče poboljšanja energetske efikasnosti, i sa njim ćemo konkurisati kod japanske ambasade. Takođe, u pregovorima smo sa predstavnicima MENSE da uz njihovu pomoć i saradnjom sa predstavnicima predškolskih ustanova iz bugarske realizujemo pojedine projekte – kaže direktor PU Poletarac Dejan Miletić.

Opštinski većnik Iva Antić istakla je da će se u narednom periodu intenzivno raditi na uspostavljanju saradnje sa MENSOM i njenim osnivačem Rankom Rajevićem, u cilju održavanja predavanja i u Osnovnoj i Srednjoj školi u Svrljigu.

7 Komentara

  1. Kad ce “Ministarstvo za zaštitu životne sredine” da plati ono sto je do sad uradjeno? Da li majstori koji sada rade na “projektu energetske efikasnosti” znaju da projekat finansiraju iz svog dzepa i rade o svom trosku?

    1. Poštovani Anonimni,
      Ugovor je potpisan sa Fondom za zaštitu životne sredine, odnosno Ministarstvom za zaštitu životne sredine juna 2012.god. Nakon formiranja Vlade RS, obaveze je preuzelo novoformirano Ministarstvo energetike.Svi radoví koji su do sada realizovani su i naplaćeni od strane ízvodjača. Za fasadne radove je u skladu sa ugovorom izvršena uplata avansa, dok će ostatak novca biti isplaćen po konačnom računu, nakon završetka radova.

  2. Bilo bi lepo ako bi g. Anonimni izneo neke cinjenice ( ako ih ima?) da vidimo na osnovu cega napada i kritikuje ili pak samo mlati praznu slamu?????

    1. Ne, nikako ne mlatim praznu slamu, g. Saša, prethodni izvođači radova su jako dugo čekali na isplatu svog uloženog novca za materijal, pa im je čak rečeno da “tuže državu” da bi vratili i ono svoje što su uložili. To nikako nije krivica nikog od vas ovde, samo iznosim činjenice.

  3. Poštovani,
    Hvala na iscrpnom odgovoru i detaljima. Drago mi je da su sve obaveze prema izvođačima radova konačno izmirene, bilo to – mesec, dva, šest ili cela godina, i izvinjavam se zbog svog izlaganja bez prethodno ažuriranih informacija. Što se tiče mog “anonimnog”, potpuno zadržavam pravo koje mi forum / website pruža, i ovako sam samo mali mrav i običan – nebitan stanovnik kog i ovako niko ne primećuje, kao i ostali narod. Problem je u tome što su državne institucije danas daleko veći anonimusi i fantomi od mene, tako da ne možete znati s’ kim zaista imate posla – “novoformirano”, “zaštita životne sredine”, “energetika”, a šetnja tu tek počinje. Bilo kako bilo, problem oko shvatanja njihovog zajedničkog i menđusobnog funkcionisanja i dalje mi ne predstavlja neki veći zadatak od sklapanja rubikove kocke, na kraju se sve vraća na mesto.
    Još jednom Vam puno hvala za trud, osoba ste koja je na određenoj poziciji, na svetlu, sa izgrađenim identitetom / direktor jedne institucije i od Vas se i očekuju prave, istinite i korisne informacije, nas bezobraznih anonimusa koji ne žele da se predstave, i kojima se iz tog razloga obraćate sarkastičnim “Poštovani” ima puno, i ne trudite se da nam pamtite lica i imena, nebitno je, svi želimo isto. Srdačan pozdrav i želim Vam prijatan dan.

    1. Није у питању сарказам, већ доза пристојности према неком ко без аргумената износи полуистине и неистине.
      Као особа која се бави јавним послом и која заступа јавне интересе, интересе заједнице (у овом случају интересе вртића, деце, родитеља и запослених) схватам да сам предмет интересовања – критика, похвала, сугестија итд. Отуда произилази и обавеза да реагујем и износим истините и тачне податке о послу којим се бавим.
      Како сам схватио из поста – ако си ти ”мали мрав” и ”обичан” становник наше заједнице, онда би ја требало да будем ”велики” и ”необичан” 🙂 . Себе не сматрам таквом особом. Није суштина у глаголу ”бити” већ ”(у)радити”.Мали смо и велики онолико колико су мала и велика наша дела, колико смо неуспешни или успешни у послу којим се бавимо. Прочитај књигу (ако ниси) ”Чуј, мали човече” па ће ти бити јасније о чему говорим, тј. пишем.
      http://www.scribd.com/doc/152966108/Wilhelm-Reich-Cuj-mali-covece-pdf

      Остај ми здраво!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano