PU POLETARAC
Broj pregleda

Završna faza projekta energetske efikasnosti

Radove na rekonstrukciji objekta predškolske ustanove Poletarac Svrljig, u toku jučerašnjeg dana, obišli su predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i Opštinski većnik Iva Antić.

PU-POLETARAC-1

Projekat koji je već u završnoj fazi krenuo je sa realizovanjem 2012. godine. Ugovor vredan čak 7 miliona dinara finansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, odnosno sa 90 odsto sredstava, dok PU Poletarac indirektno, preko opštinskog budžeta, dotira sa ostalih 10 odsto sredstava.

–  Ovakvim projektima sigurno ćemo stvoriti povoljan ambijent i bolje uslove za život naših sugrađana. Ovih dana završava se fasada, a u narednom periodu uložićemo napore da uz pomoć prijateljske opštine Lom iz Bugarske i njihove predškolske Ustanove konkurišemo na određenim projektima i na taj način stvorimo mogućnost da renoviramo unutrašnji deo objekta – rekao je Milija Miletić.

pu

Cilj je da se svrljiškoj deci omogući povoljan ambijent gde svakodnevno borave. Projektom je predviđena obnova fasadne stolarije kao i postavljanje izolacije, potom uređenje fasade i sanacija kotlarnice.

–   Ovo je još jedan dobar primer saradnje između predškolske Ustanove i Opštine Svrljig. Radovi koji se vrše neće biti samo estetskog karaktera, nego će pre svega imati upotrebnu svrhu što je i najbitnije za naše najmlađe, jer ovo je mesto odakle smo svi mi postali ljudi – istakla je Iva Antić Opštinski većnik

Direktor PU Poletarac Dejan Miletić ističe da će projekat biti uspešno realizovan kroz narednih petnaest dana.

poletarac

–  Pripremamo još dva projekta. Jedan se tiče poboljšanja energetske efikasnosti, i sa njim ćemo konkurisati kod japanske ambasade. Takođe, u pregovorima smo sa predstavnicima MENSE da uz njihovu pomoć i saradnjom sa predstavnicima predškolskih ustanova iz bugarske realizujemo pojedine projekte – kaže direktor PU Poletarac Dejan Miletić.

Opštinski većnik Iva Antić istakla je da će se u narednom periodu intenzivno raditi na uspostavljanju saradnje sa MENSOM i njenim osnivačem Rankom Rajevićem, u cilju održavanja predavanja i u Osnovnoj i Srednjoj školi u Svrljigu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA