Search
Close this search box.
PROMOCIJA DOMAĆIH JELA
Broj pregleda

Zdrava hrana svuda oko nas

Podeli sa prijateljima:

Ovog vikenda, u subotu, u prostorijama srednje škole u Svrljigu održana je promocija zdrave hrane sa ovog regiona.

zdrava-raa

Povodom Svetskog dana hrane Apoteka dr Milenko Hadzić i Dom zdravlja dr Ljubinko Đorđević, 19. oktobra u srednjoj školi organizovana je izložba zdrave hrane.

Lepa, zanimljiva i poučna izložba narodnih jela održana je ovog vikenda u zgradi srednje škole u Svrljigu, gde se pored predavanja o zdravoj ishrani, žitaricama i klijanju, odnosu voća, povrća i proteina, moglo videti dosta šarenila i maštovitosti na tanjirima naših sugrađanki koje su se svojski potrudile da pripreme raznovrsnu zdravu hranu.

hrana

Pažnju svih posetioca privukao je štand gostiju iz Niša, gospodina Petrovića, na kojem je dominirao pevac od pruća, koji je “nadgledao” različite domaće proizvode sve “etiketirane” i flaširane, zapakovane u etno stilu.

Na promociji hrane učestvovala je i Nakica Antić sa svojim majstorijama rezbarenja koja je pokazala prisutnima da se od muskatne tikve, uz mnogo strpljenja i volje može napraviti nešto zaista lepo i zanimljivo.

naci

Izrezbarila sam jednu lubenicu, a od muskatne tikve napravila jednu vazu koja je “pružila gostoprimstvo” buketu od crno-crveno-ljubičastog luka. Jednom belom bundevom – pečenkom, koju sam “rascvetala”, upotpunila sam svoj štand, koji je, kao i na Belmužijadi, a na moju radost, upotpunio pažnju posetilaca, kaže Nakica Antić.

Posebnu pažnju izazvalo je predavanje o značaju zdrave ishrane i pripremanju zdrave hrane koje je održala Jasmina Radovanović, profesor fizike u Medicinskoj školi u Nišu, Ljiljana Avramović, farmaceut – apoteka Niš i Milan Milijić, profesor kuvarstva u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Nišu.

Gost večeri bio je Dejan Petrović, pobednik serija Dođi na večeru. On je uživo pripremio jedan specijalitet.

Danijela Ilić Branković, upravnik apoteke u Svrljigu, jedana od organizatora zadovoljna je brojem učesnika, pripremljenom hranom i predavanjima.

Ovog vikenda svi gosti mogli su poneti samo pozitivne utiske iz Opštine Svrljig koja je i te kako poznata po dobroj i zdravoj hrani.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano