PROMOCIJA DOMAĆIH JELA

Zdrava hrana svuda oko nas

Broj pregleda

Ovog vikenda, u subotu, u prostorijama srednje škole u Svrljigu održana je promocija zdrave hrane sa ovog regiona.

zdrava-raa

Povodom Svetskog dana hrane Apoteka dr Milenko Hadzić i Dom zdravlja dr Ljubinko Đorđević, 19. oktobra u srednjoj školi organizovana je izložba zdrave hrane.

Lepa, zanimljiva i poučna izložba narodnih jela održana je ovog vikenda u zgradi srednje škole u Svrljigu, gde se pored predavanja o zdravoj ishrani, žitaricama i klijanju, odnosu voća, povrća i proteina, moglo videti dosta šarenila i maštovitosti na tanjirima naših sugrađanki koje su se svojski potrudile da pripreme raznovrsnu zdravu hranu.

hrana

Pažnju svih posetioca privukao je štand gostiju iz Niša, gospodina Petrovića, na kojem je dominirao pevac od pruća, koji je „nadgledao“ različite domaće proizvode sve „etiketirane“ i flaširane, zapakovane u etno stilu.

Na promociji hrane učestvovala je i Nakica Antić sa svojim majstorijama rezbarenja koja je pokazala prisutnima da se od muskatne tikve, uz mnogo strpljenja i volje može napraviti nešto zaista lepo i zanimljivo.

naci

Izrezbarila sam jednu lubenicu, a od muskatne tikve napravila jednu vazu koja je „pružila gostoprimstvo“ buketu od crno-crveno-ljubičastog luka. Jednom belom bundevom – pečenkom, koju sam „rascvetala“, upotpunila sam svoj štand, koji je, kao i na Belmužijadi, a na moju radost, upotpunio pažnju posetilaca, kaže Nakica Antić.

Posebnu pažnju izazvalo je predavanje o značaju zdrave ishrane i pripremanju zdrave hrane koje je održala Jasmina Radovanović, profesor fizike u Medicinskoj školi u Nišu, Ljiljana Avramović, farmaceut – apoteka Niš i Milan Milijić, profesor kuvarstva u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Nišu.

Gost večeri bio je Dejan Petrović, pobednik serija Dođi na večeru. On je uživo pripremio jedan specijalitet.

Danijela Ilić Branković, upravnik apoteke u Svrljigu, jedana od organizatora zadovoljna je brojem učesnika, pripremljenom hranom i predavanjima.

Ovog vikenda svi gosti mogli su poneti samo pozitivne utiske iz Opštine Svrljig koja je i te kako poznata po dobroj i zdravoj hrani.

Pročitajte i

Prvi “Sajam zimnice i zdrave hrane“ u Svrljigu

U okviru obeležavanja 15. oktobra – Svetskog dana žena na selu, na inicijativu ženske odborničke mreže Skupštine opštine Svrljig, Opština Svrljig i Zemljoradnička zadruga “Svrljižanka“

Počela podela stočne hrane

Početkom meseca u Svrljig je dopremljeno oko 150 tona koncentarata za ishranu muznih krava. Ova pomoć isporučuje se poljoprivrednicima svrljiškog kraja čija su domaćinstva pretrpela štetu.

Izložba zdrave hrane

Povodom Svetskog dana zdrave ishrane apoteka „Dr Milenko Hadzić“ i Dom zdravlja “Dr Ljubinko Đorđević“ Svrljig, organizovali su izložbu zdrave hrane. Poučna tribina pod nazivom

Više od 70 000 ljudi na „Belmužijadi“

Nastupom grupe „Tropiko Bend“ završena je deveta kulturno-privredna i turistička manifestacija „Belmužijada“ koja je trajala od 1. do 3. avgusta. Majstori u spravljanju belmuža Za tri dana, koliko

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *