Search
Close this search box.
PRVE TRI NAGRADE SVRLJIŽANIMA
Broj pregleda

Nagrade svrljiškim izlagačima u Nišu

Podeli sa prijateljima:

U subotu, 28. septembra, u niškoj tvrđavi održana je petnaesta Republička izložba koza i deseta Regionalna izložba ovaca. Tom prilikom svrljiški izlagači osvojili su tri prve nagrade.

ovce

Svrljižani su na smotri koza i ovaca trijumfovali osvojivši prve tri nagrade i dva treća mesta za izložena grla stoke. Među nekoliko izlagača iz okolnih opština i gradova, Svrljižani su imali desetak predstavnika. Među njima kao najbolji odgajivači ovaca pokazali su se žitelji Plužine, osvojivši porva tri mesta.

U katergoriji ovaca najboljim se pokazalo stado Cvetka Stankovića iz Plužine. Prvo mesto u kategoriji dviski pripalo je odgajivaču iz Plužine, Hranislavu Jovanović. Stanković Cvetko iz Plužine potvrdio se kao najbolji odgajivač svojim reprezentativnim ovnom kome u toj kategoriji nije bilo premca pa je sovojio prvo mesto. U kategoriji dviski značajno priznanje, i treće mesto, dobilo je stado Milana Stanojevića iz svrljiške mahale Lukavica. U Svrljig je nagradu doneo i Dalibor Jović iz Đurinca, čije su koze balkanske rase osvojile treće mesto.

Predsednik Opštine Svrljig, Milija Miletić, istakao je da su razne mere podsticaja u stočarstvu ipak efikasne, te da su urodile plodom.

Svrljig je oduvek imao najbolje rezultate na izložbama. Naši odgajivači su i ovog puta to potvrdili jer su u Nišu bili najbolji, zaključio je Miletić.

Postignutim rezultatima zadovoljna je Maja Živanović, član Komisije za ocenjivanje ovaca ispred Osnovne odgajivačke organizacije i agencije Agrar servis tim – Donji Matejevac, zadužena za područje Svrljiga.

maja
Maja Živanović

5 Responses

 1. ova je vešta i bogati se na račun stočara. Uzme unapred proviziju da navodno “opravi” papire za subvencije ministarstva. Na kraju od subvencija nema ništa jer se ispostavi da su pomešani tetovir brojevi pošto se matična evidencija vodi aljkavo. Onda je stočar provali ali kasno jer mu je već uzela pare unapred, a nju baš briga pošto stalno lovi nove žrtve…

  1. Кад све тако добро знаш,иако није тачно,направи селекцијску службу и помогни сточарима.

   1. Kakvu pa ona selekciju radi kad sami stočari biraju šta će da izlože?
    Utoliko gore i ako je radi. Znači u tom slučaju ona bira, a posle je u komisiji za nagrade. Tu već igra gubi sportski duh.

    Isto kao i ona, stočare je pljačkao i izvesni Sreja ali ga ni to nije ogazdilo. Eno ga sad, plete žicu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Više izlagača nego predhodnih godina