Svrljiške novine

Broj pregleda

Održana 15. izložba krava i ovaca

00000555

Danas je na gradskom poligonu ,,Pastirište,, kraj Timoka održana Petnaesta  opštinska izložba krava i ovaca.

Pokrovitelj izložbe je opština Svrljig a organizator opštiski Fond za poljoprivredu.

Status 055

Prema poceni stručnog žirija sastavljenog od predstavnika Instituta za stočarstvo,Agrorazvoja veterinara i odgajivača, u kategoriji krava ovogodišnji šapion je grlo odgajeno u staji Mojsija Djordjevića iz sela Varoš.

U kategoriji prvotelki prvo mesto osvojila je krava vlasništvo Mileta Dinića iz Svrljiga a u kategoriji junica grlo iz staje Zlatimira Milenovića iz Plužine.

Status 021Status 022

U kategoriji ovaca sve pohvale i prvu nagradu za svoje stado dobio je Hrane jovanović iz Plužine,ovnovi Ivice savića bili su najbolji u svojoj kategoriji a kod dviski najbolja je bila iz tora Hraneta Despotovića iz Plužine.

Specijalnu nagradu žirija na ovoj izložbi dobio je odgajivač koza Dalibor Jovanović.

Za odgajivača najvećeg stada u svrljiškoj opštini proglašen je Srdjan  Vasić iz  Beloinja.

Izložbu je otvorila i nagrade podelila Tanja Lazarević,član Opštinskog veća zadužena za poljoprivredu u prisutvu predsednice Skupštine opštine Jelene Trifunović i njenog zamenika Srbislava Djordjevića i Nataše Ivković,člana Opštinskog veća.

Status 058

U svakoj od pomenutih kategorija za prva tri mesta dodeljeni su pehari i medalje.Novčane nagrade fonda uručene su za prvo mesto u visini od osam,drugo pet i treće mesto tri hiljade dinara.

Status 035 Status 057 Status 062

Svim učesnicima izložbe Fond je platio dnevnice i dobili su na poklon odredjenu količinu veštačke hrane od proizvodjača –INBERG i Sto posto.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *