Više izlagača nego predhodnih godina

Održana XVII izložba ovaca

Broj pregleda

Sedamnaesta opštinska izložba ovaca održana je danas na SC Pastirište u Svrljigu.

Izlozba-ovaca

Fond za razvoj poljoprivrede organizator je XVII izložbe ovaca koja je održana danas na Pastirištu, pod pokroviteljstvom opštine Svrljig. Na ovogodišnjoj opštinskoj izložbi učestvovalo je 19 izlagača sa oko 150 grla.

Ovce su ocenjivane u tri kategorije i to: ovce, ovnovi i dviske. U kategoriji ovaca izloženo 16 kolekcija, izloženo je 11 grla ovnova i u kategoriji dviski izloženo je 7 kolekcija.

Ocenjivačka komisija, u sastavu dr Mirslav Žujović – predsednik – Institu za stočarstvo Beograd, Frida Bauman SUOOKS – član i Maja Živanović – osnovna odgajivačka organizacija, odlučila je da apsolutni šampion bude grlo odgajivača Jovanović Hranislava iz Plužine.

Hranislav-Jovanovic-selo-PluzinaNagrade u kategoriji ovaca za mlečnost dobili su odgajivači: Vasić Srđan iz Beloinja, Stanković Cvetko iz Plužine i Lazarević Milutin iz Svrljiga.

U kategoriji ovnova nagrađeni su odgajivači grla: Stanković Cvetko iz Plužine, Savić Ivica iz Svrljiga i Nikodijević Mališa iz Drajinca.

Nagrade u kategoriji dviske pripale su odgajivačima: Jovanović Hranislavu iz Plužine, Stanojević Milanu iz Svrljiga i Ljubomirović Tomislavu iz Beloinja.

U svakoj od pomenutih kategorija za prva tri mesta dodeljeni su pehari i medalje.

Dobitnici-nagrada

Pehare, medalje i zahvalnice uručio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Današnju izložbu pored mnogobrojnih gostiju iz drugih gradova, posetio je i župan opštine Šentjernej u Sloveniji, Hudoklin Franc.

Pročitajte i

Održana 21. opštinska izložba ovaca

U Svrljigu je danas održana 21. opštinska izložba ovaca, a aposlutni pobednik Izložbe je grlo Dejana Milenkovića iz Plužine.  Izložba je održana u okviru obeležavanja

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *