Search
Close this search box.
USELJENJE ZA 45 DANA
Broj pregleda

Zorica iz Drajinca dobija novu kuću

Podeli sa prijateljima:

Dvadesetčetvorogodišnja Zorica Vučković iz svrljiškog sela Drajinac uskoro će moći da se useli u novi dom. 

Zorica-Drajinac

Nesrećna devojka iz Drajinca nema levu nogu, jer joj je amputirana kad je imala samo 13 godina, posle jedne bezazlene povrede koju je zaradila u školskom dvorištu, pošto nije na vreme otišla kod lekara. Sa 16. je ostala i bez jednog plućnog krila, pošto su joj lekari otkrili maligni tumor na plućima.

gradnja

I pored svih muka i nedaća, njoj i njenom ocu Miodragu dogodiće se ipak nešto lepo. Oni će krajem septembra 2013. godine dobiti novi krov nad glavom. Kuća koja će biti izgrađena u porodičnom dvorištu, biće veličine 30 kvadrata, a predračunska vrednost objekta je 550.000 dinara. Opština Svrljig, preko Centra za socijalni rad izdvaja 430.000 dinara, dok su ostala sredstva iz donacija ljudi dobre volje.

novinari

Prema ugovoru sa izvođačem radova nova kuća trebalo bi da bude završena za 45 dana, tako da Vučkovići mogu da se usele pre zime.

Odlučili smo da pomognemo našoj Zorici i zajedničkim snagama izgradimo dom za nju, istakao je Milija Miletić, predsednik Opštine Svrljig.

Prošle godine pokrenuta je akcija preko novina Alo, u koordinaciji sa Centrom za socijalni rad ali odziv donatora nije bio očekivan.

gane

Zoricu je juče, zajedno sa predsednikom opštine i njegovim zamenikom, posetio novinar dnevnog lista Alo Gane Đorđević, kako ona kaže ”junak ove priče”. Đorđević je  prvi obelodanio Zoricinu tužnu priču, a potom par puta pisao o životu nesrećne devojke.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano