Svrljiške novine

IZVEŠTAJ
Broj pregleda

Bez propusta i nenamenskog trošenja

Izvešataj o internoj kontroli poslovanja budžetskih korisnika i formiranje Komisije za određiivanje iznosa uvećane jednokratne pomoći, razmatrali su čalnovi Opštinskog veća opštine Svrljig na danas održanoj 32. sednici. 

Opstinsko-vece.-Arhivska-fotografija

Razmatrajući izveštaj stručnog internog revizora o kontroli finasijskog poslovanja JKSP Svrljig, Direkcije za izgradnju Svrljiga i Centra za socijalni rad, čalnovoi Veća konstantovali su da je u prvom polugođu rađeno u skladu sa zakonskim propisima bez propusta i nenamenskog trošenja sredstava.

Internoj kontroli podležu svi korisnici budžetskih sredstava pa i Opština, rekao je Milija Miletić, predsednik Opštine i Veća.

U tom cilju formirana je komisija, koju predvodi zamenik predsednika Opštine Ljubiša Stojković sa članovima, pomoćnikom Markom Mladenovićem i članom Veća Ivanom Blagojevićem, koja će razmatrati sve izveštaje stručnog revizora i eventualne propuste predočavati Javnom pravobraniocu, a kod težih slučajeva obaveštavati nadležne organe.

Što se tiče Komisije za određivanje iznosa uvećane jednokratne pomoći koja će praktično deleovati sa Centrom za socijalni rad, reč je o proceni vanrednih slučajeva isplate pomoći socijalno ugroženim licima, prvenstveno pri lečenju.

Za predsednika Komisije određen je Marko Mladenović a za članove Marina Savić, načelnica Sektora za finasije, Vesna Nedeljković, direktorica i Jelena Đorđević, psiholog Centra za socijalni rad i Dragan Budimović, upravnik Doma zdravlja u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • šta radi taj centar za socijalni rad da li možemo dobiti bilo kakve izveštaje?

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *