SKROMNO I ZA POHVALU

Završen „Back 2 the Village“

Broj pregleda

Sinoć je završen festival „Back 2 the Village“ koji se posle nekoliko godina opet održao u Niševcu. 

village

„Back 2 the Village“ , čiji je organizator bila mesna zajednica Niševac uz pomoć projekta „Spirit“ namenjen za razvoj turizma Stare planine i okoline, ove godine organizvan je skromnije uz dosta podrške domaćih umetnika, bendova, dj-a i folklora.

marko-mž

Festival koji je u petak 23. avgusta otvorio pomoćnik predsednika opštine Svrljig Marko Mladenović, trajao je do 25. avgusta. Tako da je pored nastupa raznih muzičkih bendova i dj-a, u subotu nastupala i folklorna grupa Kulturno umetničkog društva Niševac.

nisevac

Spoj tradicije, narodnog stvaralaštva, savremene domaće i strane muzike i nastupa bendova obeležio je ovogodišnji festival „Back 2 the Village“ u Niševcu. Pored zabavnog dela programa, na Festivalu su u toku dana i noći sijali i štandovi žitelja na kojima su bile izložene razne rukotvorine, stari predmeti i domaća tradicionalna hrana.

Autor: S.R. 
Foto: I.P.

Pročitajte i

Hram Sv. Ilija, selo Niševac, foto: Svrljiške novine

Sveti Ilija proslavljen u Niševcu

Danas je obeležen veliki hrišćanski praznik Sveti Ilija. Svrljižani i meštani Niševca ovaj dan proslavili su na dostojanstven način, po svim crkvenim običajima u obnovljenom

Fekalije, foto: FB

Iz septičke jame direktno pored puta…

Pored puta za selo Plužinu čitaoci portala ,,Svrljiške novine“ zatekli su meštane Niševca kako iz cisterne izbacuju fekalije odmah pored puta.  Meštani Plužine kažu da

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *