MANAKOVA - TOŠIĆ

Susret velemajsotra u Svrljigu

Broj pregleda

Danas je u ŠK Zeleni vrh Svrljig organizovan revijalan susret velemajstora Marije Manakove i Miroslava Tošića.

Марија-Манакова

Bivši supružnici, Velemajstori u šahu Marija Manakova iz Rusije i Svrljižanin Miroslav Tošić odigrali su danas, u prostorijama šah kluba Zeleni vrh, dve cuger partije i zajedničku simultantku. Mečeve je pratilo nekoliko okupljenih Svrljižana i članova kluba.

Odigrane partije između ovo dvoje velemajstora su uglavnom bile remizirane, te su se malo kasnije na ostalim šahovskim tablama pridružili i ostali šahisti ovog kluba.

Тошић---Манакова

Manakova je Olimpijski reprezentativac Srbije, osvojila je Srbiji medalju na ekipnom prvenstvu Evrope, učesnica je finala prvenstva Sveta u Indiji, šahovski trener i novinar sa publikacijama u najprestižnijim časopisima, državni prvak Srbije za 2013. godinu i član ŠK Rad iz Beograda.

Inače, Marija Manakova je u intervju za Svrljiške novine rekla da u Svrljigu još uvek postoji mesta za razvijanje ovog sporta ali da je nedovoljno sluha za šah, što je slučaj u većem broju gradova i opština Srbije.

U Svrljig dolazim jednom-dva puta godišnje. Žao mi je što jednom velemajstoru, kao što je moj bivši suprug, seču krila. On mora da napreduje pa čak i da počne da radi sa Šahovskom školom, da stvara nove igrače i velemajstore, naglasila je Manakova.

манакова-и-чланови

Ona zamera što za osam godina, koliko je živela u Svrljigu, niko nije podario reči hvale već su je samo ogovorali kod njene svekrve.

Ovde sam živela osam godina i kada dođem srećna sa nekog turnira, šampionata Sveta, oni, umesto da mi čestitaju i pitaju kako je bilo, gledaju koju sam suknju obukla pa trče i prenose svekrvi, kazala je Manakova kroz osmeh.

Na kraju predložila je da ŠK Zeleni vrh što pre obnovi prostorije, uvede kvalitetan interent za obradu podataka i počne sa Šahovskom školom koja će raditi sa mlađom decom.

Da podsetimo da ove godine ŠK Zeleni vrh proslavlja 40 godina od osnivanja kluba.

Pročitajte i

8 Komentar

  • To je bilo lepo vreme dok sam ucio kod njih sah..

  • Drago mi je sto je jedna ovakva zena posetila Svrljig. Ali mi nije drago to sto je rekla tacno da se ovde najvise ogovara i da sve svrljizanke i svrljizane vise interesuju tudji nego svoji zivoti.

  • Ovaj lokal je ruglo za Svrljig. Ili ih iselite ili im pomozite da adaptiraju prostorije sah kluba. Katastrofa.

  • pih

  • Igrali se pa se i zaigrali bivsi, a svecu im drzi covecina iz nazadnjacke stranke….Ovo je vest bas u stilu onoga sto ovu kao nervira. Bitno je da o Svrljigu i svrljizanima *rdi samo u negativnom kontekstu!!
    Verovatno opet spremaju da lokal prepuste lokalnom „bizmismenu“ koji odavno ima pik na njega!?!

  • Veliki pozdrav sahovskim velemajstorima. Nadam se da ce Svrljig jednog dana znati to da ceni.

  • KADA BI NEKO PRILIKOM IZRADE BUDŽETA OBRATIO PAŽNJU NA REZULTATE KOJE POSTIŽU S JEDNE STRANE ŠAHISTI,KARATISTI,KOŠARKAŠI,RUKOMETAŠI I SA DRUGE STRANE NAŠI „NIŠKI“ FUDBALERI STANJE BI BILO SASVIM DRUGAČIJE. OVAKO FUDBALERI KOJI I NISU SVRLJIŽANI DOBIJAĆE I DALJE PARE A SVE OSTALE ĆE FINANSIRATI RODITELJI. AKO IMAJU ODAKLE

  • AKO SE JA DOBRO SEĆAM NAJVEĆI SVRLJIŠKI PRIVREDNICI OBEĆAVALI SU TADA VELEMAJSTORSKOM KANDIDATU I STAN U NIŠU. TOŠIĆI NISU DOBILI ODNOSNO IZGUBILI SU STAN A SVRLJIŽANI SU IZGUBILI FIRME ČIJI SU ONI BILI ČELNICI. MARIJA IZGLEDA NE ZNA DA SE IPAK NEŠTO PROMENILO U POSLEDNJOJ DECENIJI I TE KAKO.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.