MANAKOVA - TOŠIĆ
Broj pregleda

Susret velemajsotra u Svrljigu

Danas je u ŠK Zeleni vrh Svrljig organizovan revijalan susret velemajstora Marije Manakove i Miroslava Tošića.

Марија-Манакова

Bivši supružnici, Velemajstori u šahu Marija Manakova iz Rusije i Svrljižanin Miroslav Tošić odigrali su danas, u prostorijama šah kluba Zeleni vrh, dve cuger partije i zajedničku simultantku. Mečeve je pratilo nekoliko okupljenih Svrljižana i članova kluba.

Odigrane partije između ovo dvoje velemajstora su uglavnom bile remizirane, te su se malo kasnije na ostalim šahovskim tablama pridružili i ostali šahisti ovog kluba.

Тошић---Манакова

Manakova je Olimpijski reprezentativac Srbije, osvojila je Srbiji medalju na ekipnom prvenstvu Evrope, učesnica je finala prvenstva Sveta u Indiji, šahovski trener i novinar sa publikacijama u najprestižnijim časopisima, državni prvak Srbije za 2013. godinu i član ŠK Rad iz Beograda.

Inače, Marija Manakova je u intervju za Svrljiške novine rekla da u Svrljigu još uvek postoji mesta za razvijanje ovog sporta ali da je nedovoljno sluha za šah, što je slučaj u većem broju gradova i opština Srbije.

U Svrljig dolazim jednom-dva puta godišnje. Žao mi je što jednom velemajstoru, kao što je moj bivši suprug, seču krila. On mora da napreduje pa čak i da počne da radi sa Šahovskom školom, da stvara nove igrače i velemajstore, naglasila je Manakova.

манакова-и-чланови

Ona zamera što za osam godina, koliko je živela u Svrljigu, niko nije podario reči hvale već su je samo ogovorali kod njene svekrve.

Ovde sam živela osam godina i kada dođem srećna sa nekog turnira, šampionata Sveta, oni, umesto da mi čestitaju i pitaju kako je bilo, gledaju koju sam suknju obukla pa trče i prenose svekrvi, kazala je Manakova kroz osmeh.

Na kraju predložila je da ŠK Zeleni vrh što pre obnovi prostorije, uvede kvalitetan interent za obradu podataka i počne sa Šahovskom školom koja će raditi sa mlađom decom.

Da podsetimo da ove godine ŠK Zeleni vrh proslavlja 40 godina od osnivanja kluba.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

8 Komentara

  • To je bilo lepo vreme dok sam ucio kod njih sah..

  • Drago mi je sto je jedna ovakva zena posetila Svrljig. Ali mi nije drago to sto je rekla tacno da se ovde najvise ogovara i da sve svrljizanke i svrljizane vise interesuju tudji nego svoji zivoti.

  • Ovaj lokal je ruglo za Svrljig. Ili ih iselite ili im pomozite da adaptiraju prostorije sah kluba. Katastrofa.

  • pih

  • Igrali se pa se i zaigrali bivsi, a svecu im drzi covecina iz nazadnjacke stranke….Ovo je vest bas u stilu onoga sto ovu kao nervira. Bitno je da o Svrljigu i svrljizanima *rdi samo u negativnom kontekstu!!
    Verovatno opet spremaju da lokal prepuste lokalnom “bizmismenu” koji odavno ima pik na njega!?!

  • Veliki pozdrav sahovskim velemajstorima. Nadam se da ce Svrljig jednog dana znati to da ceni.

  • KADA BI NEKO PRILIKOM IZRADE BUDŽETA OBRATIO PAŽNJU NA REZULTATE KOJE POSTIŽU S JEDNE STRANE ŠAHISTI,KARATISTI,KOŠARKAŠI,RUKOMETAŠI I SA DRUGE STRANE NAŠI “NIŠKI” FUDBALERI STANJE BI BILO SASVIM DRUGAČIJE. OVAKO FUDBALERI KOJI I NISU SVRLJIŽANI DOBIJAĆE I DALJE PARE A SVE OSTALE ĆE FINANSIRATI RODITELJI. AKO IMAJU ODAKLE

  • AKO SE JA DOBRO SEĆAM NAJVEĆI SVRLJIŠKI PRIVREDNICI OBEĆAVALI SU TADA VELEMAJSTORSKOM KANDIDATU I STAN U NIŠU. TOŠIĆI NISU DOBILI ODNOSNO IZGUBILI SU STAN A SVRLJIŽANI SU IZGUBILI FIRME ČIJI SU ONI BILI ČELNICI. MARIJA IZGLEDA NE ZNA DA SE IPAK NEŠTO PROMENILO U POSLEDNJOJ DECENIJI I TE KAKO.

Komentar

Your email address will not be published.