NOVA MANIFESTACIJA
Broj pregleda

Prva „Janijada“ u Lukovu

U svrljiškom selu Lukovo u subotu, 17. avgusta, održaće se prva promotivna turistička manifestacija „Janijada“.

јанијадаMesna zajednica sela Lukovo poziva sve žitelje Opštine Svrljig da 17. avgusta 2013. godine, u subotu, dođu u selo Lukovo na prvu promotivnu manifestaciju „Janijadu“.

Inače, janija je tradicionalno jelo ovog sela a priprema se od mladog mesa, u ovom slučaju jagnjećeg.

Tim povodom biće priređen bogat kulturno-umetnički program uz nastup folk pevača Dragoslava Mihajlovića – Kanarinca i Jasne Kočijašević.

Na prvoj promotivnoj manifestaciji nastupaće solisti iz Svrljiga, zabavljači, imitatori i narodni folklor.

Ovogodišnje okupljanje ima za cilj da najavi takmičenje u pripremanju janije, koje se predviđa za narednu „Janijadu“ sledeće godine, stoji u saopštenju organizacionog odbora MZ Lukovo.

Okupljanje je predviđeno u 18 h.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

5 Komentara

  • KOLIKO ĆE MESNU ZAJEDNICU KOŠTATI KONCERT DRAGOSLAVA I JASNE JER JE OPŠTE POZNATO DA JASNA PEVA ISKLJUČIVO ZA DEBELU NAPOJNICU U EVRIMA ZA RAZLIKU OD NJENOG SUPRUGA

    • Ih bre, Lukovska snajka, pa da naplati. Taman posla.

    • Manje uzima i manji joj je procenat od nekih nadzornih organa koji stave potpis na podatak prazan hod buldozera 10 sati puta toliko dinara, a do nase mesne zajednice ima pola sata da ide 5 km/h celim putem. I sad takav soli pamet nekima da nisu posteni, a on posten do zla boga…

  • Treba podrzati ovakve manifestacije … lepo je to jer koristi ocuvanju tradicije i pomze da malo ozive sela koja polako izumiru … Hvala jako se radujem!!!

  • nemate si pojma 😀

Komentar

Your email address will not be published.