Search
Close this search box.
RAZVOJ INFRASTRUKTURE
Broj pregleda

Novi partneri na novim projektima

Podeli sa prijateljima:

Razvoj svrljiškog kraja i poboljšanje infrastrukture Opštine moguć je kroz učešće na prekograničnim projektima, raspisanih od strane EU,zaključeno je na jučerašnjom sastanku Predsednik Opštine Svrljig Milije Miletića sa dekanom Tehnološkog fakulteta u Leskovcu prof. dr Jovanom Stepanovićem i dr Peđom Milosavljevićem predstavnikom Mašinskog fakulteta u Nišu.

sastanak

 

Novi ciklus projekata biće aktivan tek od jeseni tako da Opština ima vremena da detaljno razradi strategiju i razvije partnerstvo sa Univerzitetom u Nišu, potencijalnim partnerom na projektu. Projekati su uglavnom vezani za poboljšanje i izgradnju infrastrukture i mogu biti veličine i do dva miliona evra. Najvažnije je istaći da ideja saradnje praćena prekograničnom saradnjom što stvara povoljan ambijent kod fondova EU,  rečeno je na jučerašnjem sastanku.

Učešće i implementacija Opštine Svrljig i mašinskog fakulteta na IPA fondovima biće glavni cilj saradnje.

Opština je spremna da bude partner i podržaće sve vaše korektne ideje. Bitno je da kao partneri zajedno apliciramo u i stvorimo mogućnost da obezbedimo, ne kao dosad samo implementaciju novih ideja, već neke konkretne stvari gde se rešavaju i problemi infrastrukture, istakao je Miletić.

Cilj je da pokušamo da damo svoj doprinos u razvoju opštine odakle potičemo, naglasio je Stepanović sa Mašinskog fakulteta.

Očekujemo javne pozive iz pretpristupnih fondova koji će biti uskoro raspisani i da zajedno sa Svrljigom konkurišemo na tim projektima i na taj način damo doprinos u razvoju ovog regiona. Naš fakultet ima iskustvo u tome, trenutno realizujemo 16 projekata Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, dva projekta iz programa Tempusa sa kolegama iz EU kao i jedan projekat prekogranične saradnje, kazao je dr Jovan Stepanović.

Ideja Univerziteta u Nišu i mašinskog fakulteta je da se napravi veza između lokalne samouprave, malih i srednjih preduzeća kako bi se omogućio bolji ekonomski položaj ove Opštine.

Bitno je istaći da mašinski fakultet učestvuje više od 50 godina na raznim međunarodnim projektima i uspešno ih realizuje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano