ODLIČAN PRINOS OVE GODINE

Žetva u punom jeku (VIDEO)

Broj pregleda

Žetva pšenice u svrljiškoj opštini je u toku. Prinosi bolji nego prošle godine a poljoprivrednici prezadovoljni.

Zetva-SvrljigVeoma je živahno na poljima svrljiškog kraja. Žetva je u punom jeku te je to jedan od glavnih povoda da predsednik Opštine Milija Miletić obiđe žeteoce svrljiškog kraja i uveri se u kvalitet radova i ovogodišnji prinos.

Za sada, žetveni radovi odvijaju se bez većih poteškoća i problema.

zetva

Kombajneri se pridržavaju cene i svih pravila koja su doneta od strane Štaba za žetvu Opštine Svrljig. Pored Opštine koja je obezbedila mehanizaciju za ove namene, domaćini  ističu da su vremenske prilike bile ove godine na njihovoj strani, te da će rod biti i više nego dobar.

Vredni i marljivi poljoprivrednici kažu da moraju što pre žuriti i završiti sa žetvom kako bi mogli da stignu i uživaju u manifestaciji Belmužijada koja se organizuje početkom avgusta ove godine.

Žeteoci su istakli da je Opština ispunila obećanje i adaptirala sve puteve kao po dogovoru.

 

Pročitajte i

Žetva u svrljiškom kraju, arhivska fotografija, foto: Svrljiške novine

Počela žetva u svrljiškoj opštini

U Svrljigu je ovogodišnja žetva zvanično počela u ponedeljak, 10. jula, a kombajneri će u narednim danima raditi na oko 2.500 hektara obradive površine.  Žetvu

3 Komentar

  • Drago mi je da moji Svrljizani imaju dobar prinos hleba. Kada bih se i oni mladji aktivirali i bavili ovom kulturom bilo bih nam zaista lakse i bolje u zivotu. Gradonacelnik je jedinstven, jer zaista, ja do sada nisam videla da neko od njih juri po poljanama i proverava svoje gradjane.

  • Covek koji stize sve i za koga ce glasati ovi ljudi do kraja zivota. Tako se radi to

  • Bice hleba bez brige.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.