PREVENTIVNO DELOVANJE

Korisnici budžeta pod lupom

Broj pregleda

Poslovanje OU Svrljig, javnih preduzeća i ustanova korisnika budžetskih sredstava je pod lupom ovlašćenog revizora, stoji na zvaničnom sajtu Opštine.

33

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, održao je sastanak sa korisnicima budžetskih sredstava i ovlašćenim revizorom i saopštio okupljenima da će sve nepravilnosti u posolovanju biti sankcionisane po zakonu.

Imamo internog revizora ali smo kao superkontrolu angažovali i ovlašćenog revizora koji će narednih dana kontrolisati poslopvanje Opštinske uprave i javnih preduzeća i ustanova. Posle uvida u kompletnu dokumentaciju, mada se nadam da je i do sada rađeno striktno po propisima, u slučaju da ima nepravilnosti ja sam dužan po zakonu da podnesem prijave javnom pravobraniocu za sve eventualne nepravilnosti, kazao je Miletić.

Prema navodima angažovanog ovlašćenog revizora Žvota Antića, cilj njegove kontrole je da se uredi finasijsko poslovanje, posebno kada je reč o namenskom korišćenju sredstava.

Pročitajte i

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. Miladinović

MILETIĆ: U 2019. veća sredstva za razvoj

Odbornici su na prethodnom zasedanju polemisali i usovjili budžet za 2019. godinu, a po rečima Miletića najveći akcenat stavljen je na izdvajanje sredstava za pomoć

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *