Search
Close this search box.
„IZ NAŠE OPŠTINE BIĆE ODNETO 9.000.000,00“
Broj pregleda

Saopštenje za javnost OO DS Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Prenosimo vam u celosti saopštenje za javnost koje je našoj redakciji dostavila Demkoratska stranka OO Svrljig.

glavni-odbor-demokratska-stranka

Zbog svoje nestručnosti i nesposobnosti da popuni republički budžet, Vlada Republike Srbije namerava da novim poreskim merama oduzme građanima u lokalnim samoupravama više od 20 milijardi dinara. Od kako je formirana, Vlada je donela već nekoliko mera koje su oduzele sredstva lokalnim samoupravama. Zajedno sa merama koje su već usvojene, suma koju će Vlada Srbije uzeti građanima u opštinama i gradovima Srbije iznosi više od 30 milijaradi dinara, odnosno 300 miliona evra.

Samo iz naše opštine biće odneto oko 9.000.000,00 dinara. Ove pare koje Vlada odnosi iz opština, opštinama služe za izgradnju zabavišta, škola, za pomoć socijalno ugroženima, trudnicama, porodiljama, starima, služe nam za izgradnju i asfaltiranje ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, za sve druge infrastrukturne projekte i investicije u bolji život naših građana.

Tih 9.000.000,00 dinara koje će nam Vlada Srbije zbog svoje nesposobnosti oduzeti naša opština je mogla da iskoristi tako što bi:
• moderno opremila osnovnu i srednju školu,
• dala pomoć od 10.000 dinara za 900 trudnica i starijih sugrađana koji nemaju druga primanja
• stipendirala sa po 10.000 dinara 900 pametne i talentovane dece
• kupilo 400 novih računara za učenike i škole u našoj opštini
• izgradile 3 seoske ulice od po 300 metara
• dve gradske ulice od po 500 metara.

Rezultati ove mere, ako ona bude usvojena, biće smanjivanje socijalnih davanja, neće biti opremanja zabavišta i škola, biće ugrožena realizacija infrastrukturnih projekata kao što je rekonstrukcija vodovoda, izgradnja bazena, izgradnja i asfaltiranje novih ulica.

Demokratska stranka poziva predsednika opštine da se u ime građana opštine Svrljig, koje predstavlja, suprotstavi ovim najavljenim merama, i da nam se pridruži u borbi da pare za naše građane ostanu u našoj opštini. Podsećamo ga da je on izabran da služi građanima naše opštine, a ovo je vreme da opravda poverenje koje je od njih dobio. Ovo je pitanje na kom ne sme biti partijskih podela i oni koji su izabrani da vode naše opštine moraju za te iste opštine da se zauzmu. U protivnom, pokazaće da pristaju da se od građana oduzme novac koji treba da se upotrebi za ovako važne projekte.

Ovo je još jedno od izneverenih obećanja stranaka koje čine Vladu Republike Srbije. Dok je trajala kampanja, svi su se slikali i obećavali kule i gradove. Svi su govorili o decentralizaciji, a neki su čak i prešli cenzus isključivo zahvaljujući tome što su tvrdili da će opštine i gradovi imati više nadležnosti i para. Danas, kada nisu uspeli da obezbede ni dinar stranih investicija, pokušavaju da to nadomeste time što uzimaju pare od naših građana, stoji u saopštenju za javnost OO DS Svrljig.

4 Komentara

  1. Ove demokrate prolupale skroz.Pa ko vas zasta pita!?Kad ste bili na vlasti bili ste sto puta gori.Dinkic je politicka prostitutka ali je i on shvatio da s vama ne moze nista da uradi.Samo vi dajte saopstenja dok se ne srozate ispod cenzusa a posle ce i Rasimova stranka vama da bude velika!Srecno vam urusavanje stranke i sto brze nestajanje sa politicke scene!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano