„Razbiglava“ briga Svrljižana

ODRŽANA HITNA SEDNICA SAVETA

Predsednik Opštine Svrljig, Milija Miletić, po hitnom postupku, danas je sazvao sastanak lokalnog Saveta za bezbednost povodom učestalih saobraćajnih nezgoda na magistralnom putu B14, na deonici puta poznatoj kao Razbiglava

Savet-za-bezbednost-opštine-SvrljigPovod hitnog zasedanje, najpre Opštinskog veća a potom i Saveta za bezbednost, su učestale saobraćajne nezgode na magistralnom putu, na deonici puta Niš-Svrljig, na mestu zvanom „Razbiglava“. Naime, u toku jučerašnjeg dana na tom potezu povređeno je 15 putnika kada je došlo do prevrtanja autobusa „Niš-ekspres“, a potom i direktnog sudara dva putničkih vozila.

Lokalni Savet za bezbednost je i u ranijem periodu reagovao povodom učestalih nezgoda na pomenutoj lokaciji. Konkretno, oni su, na sednici Saveta održanoj 6. oktobra 2012. godine, doneli Zaključak da se od nadležnih iz Puteva Srbije i nadležnog Ministarstva zatraži stručna pomoć radi postavljanja, odnosno obeležavanja horizontalne signalizacije pa i, ako je potrebno, da se izvrši grebanje asfalta.

Policijska stanica Svrljig je posle našeg prvog sastanka Saveta pokrenula inicijativu i uputila određene akte ka nadležnim ministarstvima i inspektoru koji radi u okviru Ministarstva saobraćaja. Na osnovu svih zahteva Policijske stanice na teren je izašao Republički saobraćajni inspektor koji je doneo rešenje da se u roku od 120 dana reše problemi na traženim lokacijama, „Razbiglava“ prema Nišu i „Đurđac“ prema Knjaževcu, kazao je Miletić.

Sa današnjeg sastanka upućen je apel nadležnima da što pre uđu u proceduru rešavanja ovog gorućeg problema svih Svrljižana, ali i putnika koji svakodnevno prolaze na ovoj lokaciji.

Zamenik komandira Policijske stanice, Zoran Pejović izneo je podatke o stradanju i materijalnoj šteti u udesima na „Razbiglavi“.

Na ovoj deonici je u toku predhodne godine povređeno deset lica, od kojih je četiri završilo sa teškim telesnim povredama. U ovoj godini evidentirano je 4 saobraćajki, a povređeno je 15 putnika.

Članovi Saveta za bezbdnost na današnjoj sednici razamtrali su i bezbedonosnu situaciju u Svrljigu, potom konstantovali da je stanje zadovoljavajuće. Prema podacima Policije i Sudije za prekršaje Nadice Dimitrijević, narušavanje javnog reda i mira je smanjeno za 50 odsto u odnosu na predhodnu godinu i da nema ozbiljnijih krivičnih dela i imovinskih delikata.

Povezano

2 Komentari

  • Bezbednosna situacija u Svrljigu zadovoljavajuca? Bas me zanima na osnovu kojih podataka se doslo do ovog zakljucka… Prost primer, prodjite centrom u podne! Ne mogu da se mimoidju ni pesaci ni vozila. Raskrsnica se prelazi na srecu, i onih koji hoce da predju na drugu stranu i onih koji voze!

  • Neka ti Putevi Srbije zajedno sa Mrkonjicem rese ovaj problem da ljudi ne ginu ovde.

Komentar

Your email address will not be published.