Umetnička dela naših domaćica

Svrljiška torta najslađa

Broj pregleda

Na sedmoj Tortijadi u Jagodini Svrljižanke Sanela Mihajlović i Tanja Videnović napravile najslađe torte i osvojile prvo i deveto mesto.

1

Sedma Tortijada održana je u Jagodini u hotelu Tigar koji se nalazi u sklopu kompleksa jagodinskog zoo vrta i izletišta Đurđevo brdo.

Na ovom međunarodnom takmičenju, humanitarnog karaktera, u organitaciji udruženja Slatki osmeh, učestvovalo je preko 130 takmičara.

2

I ove godine u takmičarskom delu torte su podeljene u tri kategorije: dečije, svečane i torte sa šlagom. U konkurenciji dečijih torti prvo mesto i putovanje u Grčku za dve osobe osvojila je naša Svrljižanka Sanela Mihajlović. Ona je za ovu priliku napravila tzv. Napoleon tortu sa motivima životinja.

Tanja Videnović napravila je tortu sa uskršnjim motivima i osvojila 9. mesto u sveukupnom takmičenju u Jagodini.  Pored majstora i takmičarima iz cele Srbije istakli su se i gosti iz Makedonije.

Na ovoj manifestaciji dobrodošli su svi, bilo da su takmičari ili samo posetioci, svi su uživali u tortama koje su prava umetnička dela naših domaćica iz cele Srbije. Umućene i ukrašene sa puno ljubavi i nesebičnosti je nešto što im daje poseban izgled. I ono najbitnije je da odlaze u raširene ruke nasmejanih mališana.

torte-svrljiskih-domacica

Sve torte su poklonjene deci sa posebnim potrebama, porodicama sa četvoro i više dece i starim licima.

Pročitajte i

Podeljene torte sa druge “Tortijade“

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, njen pomoćnik Miroslav Marković i narodni poslanik Milija Miletić danas su prisustvovali uručivanju torti seoskim školama – isturenim odeljenjima OŠ

Održana druga “Tortijada“

Veliki broj izlagača učestvovao je na današnjoj manifestaciji “Tortijada“ koja je održana po drugi put u Svrljigu i humanitarnog je karaktera.  Manifestacija je održana u sali

Druga “Tortijada“ u Svrljigu (Program)

U subotu, 22. aprila, u Svrljigu će biti održana manifestacija – “Tortijada“ – druga po redu, kao i prva “Mafinijada“. Humanitarna manifestacija “Tortijada“, održaće se po

2 Komentar

  • Bravo, torte su prelepe. Čestitam !!!

  • Dame svaka caastt

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *