Search
Close this search box.
Prvoaprilski sastanak
Broj pregleda

Rešavanje problema opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Na današnjem prvoaprilskom sastanaku predsednika opštine i direktora javnih ustanova rečeno je da pre svega prioritet treba biti rešavanje gorućih problema u zdravstvu, socijali, infrastrukturi u gradu i na selu, kulturi i obrazovanju.

1

Posebno bih istakao problem u zdravstvu gde nam se, ne našom greškom,već uredbom nadležnog ministarstva postepeno ali permanentno osipaju kadrovi. Takvo stanje je neodrživo i ja sam inicirao sastanak predsednika svih devastiranih opština da zauzmemo zajednički stav i izborimo se za očivanje kvalitetnog osnovnog zdravstva, naglasio je Miletić na današnjem sastanku.

Kriterijume koje nadležno Ministarstvo propisuje za velike sredine poput Beograda, gde jedan Dom zdravlja opslužuje nekoliko blokova zgrada prema broju stanovnika, neuporedljiv je sa na našom razuđenom teritorijom. Taj problem se mora rešavati uz pomoć Republike ili pak sosptvenim snagama ali ne može se dozvoliti da žitelji Svrljiga ostanu bez kvalitetne zdravstvene zaštite, rečeno je na sastanku.

Što se tiče infrastrukturnog dela rečeno je da je početak građavinske sezone nametnuo hitno otklanjanje udarnih rupa na lokalnim i bivšim regionalnim putevima. Nastavljaju se radovi na problemu vodosnabdevanja ali i pripremi za rekonstrukciju objekta budućeg Gerontološkog centra.

Između ostalog, predsednik Miletić je na sastanku izdao naredbu da se ažuriraju  radovi na izgradnji kompleksa bazena gde prvi treba da bude u upotrebi do Belmužijade potom da se hitno osvetli prolaz između osnovne i srednje škole i popločaju prilazne staze ovim ustanovama, gde prolaze đaci.

Jedan od prioritetnih zadataka je i aktivnija promocija turističkih potencijala opštine kako bi blagovremeno i spremno dočekali sezonu.

Načelnik Opštinske uprave Zdravko Krstić, izveštavajući o radu ovog organa, podsetio je korisnike budžetskih ustanova i javnih preduzeća da imaju punu podršku i svu potrebnu stručnu pomoć u rešavanju svih problema koje imaju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano