Marinković najbolji

Održan turnir ŠK „Veteran”

Broj pregleda

U organizaciji šahovskog kluba „Veteran” – Svrljig, od 4. do 23. marta ove godine, održano je prvo prvenstvo kluba na kome je učestvalo 16 šahista.

1

Na turniru se igralo po Berger-sistemu,15 kola.

Pobednik klupskog turnira je majstorski kandidat Vojkan Marinković, sa 13 poena. Drugoplasirani je majstorski kandidat Btanislav Aleksić, sa 13 poena, ali uz slabiji dodatni kriterijum, a trećeplasirani je, takođe majstorski kandidat, Dejan Aleksić, sa 12 poena.

Organizator je pobednicma uručio pehare i medalje. Takmičenje su pratili – sekretar Šahovsko saveza Srbije Milivoje Milivojević i predsednik Regionalnog šahovskoh saveza Niša – Aleksandar Veličković.

Zanimljivo je da je učešće na turiniru uzeo i dvanaestogodišnji dečak Nikola Marinković iz Svrljiga, inače nova nada svrljiškog šaha, ujedno i jedan od najmlađih članova šahovskog kluba „Veteran”.

ŠK „Veteran” trenutno učestvuje na Kupu centralne Srbije i za sada ima jedan remi (2:2) u meču sa šahistima kluba Car Konstantin iz Niša .

Klub broji oko tridesetak članova koji se redovno takmiče, dok Batanjac Aleksandar i Marinković Vojkan, kao vodeći članovi Vetarana, uzimaju učešća reprezentujući opštinu na svim takmičenjima širom Srbije.

Pročitajte i

4 Komentar

  • Овако мала општина, а два шах клуба под хитно треба укинути један да не би безвезе општинске паре.

  • Tako je. Dajte ljudi malo razmislite gde rasipate pare. to su 5 sahovska klubam, neki stonoteniseri kosarkasi i ostali izmisljeni klubovi,,,,

  • Koji Lik bateee

  • Boze, kakvi su to prevaranti.. A kaze „Zanimljivo je da je učešće na turiniru uzeo i dvanaestogodišnji dečak Nikola Marinković iz Svrljiga, inače nova nada svrljiškog šaha“ hahahahah znacii padam sa stolice 😀 I na kom osnovu Opstina daje pare novootvorenom SK Veteran, a klub koji radi 40 i kusur godina ne dobija pare?? Da nije mozda Batanjac povukao neke svoje veze koje je imao u opstini?

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *