Seljaci, radnici i ratnici
Broj pregleda

Ozvaničen savez USS i PV

Programskom konvencijom Ujedinjene seljačke stranke i Pokretom veterana Srbije u beogradskom Sava centru ozvaničen je novi politički savez u Srbiji – ODGOVORNO I ISKRENO ZA SRBIJU. 

00001

Pred oko 1000 ljudi, u svečanoj sali u Sava centru u Beogradu, potpisan je protokol o saradnji Ujedinjene seljačke stranke i Pokreta veterana Srbije. Konkretno juče je sklopljen politički Savez pod sloganom ”Odgovorno i iskreno za Srbiju”.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici partije veterana Rusije na čelu sa Valerijem Vačeslavovičem, predsednik veterana Republike Srpske Duško Vukotić, savetnik u oblasti energetike predsednika Vlade Republike Srbije prof. dr Petar Škundrić, šef poslaničke grupe SPS-a Branko Ružić, potom mnogobrojni predstavnici udruženja boraca, predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve kao i predstavnici Ambasade ruske federacije.

00002

Milija Miletić predsednik Ujedinjene seljačke stranke, čije je sedište na jugoistoku zemlje, tačnije u Svrljigu, pozdravljajući skup, rekao je da bez poštenog seljaka nema ni poštene Srbije i da je sada trenutak da seljaci, radnici i ratnici dobiju svoje prave predstavnike na političkoj sceni Srbije.

Srbija danas dobija novu političku snagu, definitivno najbrojniju. Srbija dobija novi Savez, savez seljaka, radnika i ratnika – rekao je predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Saša Dujović, predsednik Pokreta veterana i poslanik u parlamentu Republike Srbije govorio je o važnosti postojanja ovog novooformljenog Saveza a potom najavio veliku kampanju i širenje Saveza širom Srbije.

0003

Planiramo da obiđemo sve gradove Srbije, ali ne samo gradove, obićićemo svako selo i svaku varoš, ićićemo svuda gde imamo naše veterane, seljake i radnike – rekao je predsednik Pokreta veterana Saša Dujović.

Nakon svečanog dela, predsednici dveju političkih stranaka pristupili su javnom potpisivanju protokola o saradnji a potom upoznali javnost sa podrškom ruske veteranske partije.

I na kraju, zaključeno je da je cilj osnivanja ovog Saveza da seljacima, radnicima i učesnicima rata, odnosno veteranima obezbedi bolji položaj u društvu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *