Humanost pre svega

Udruženje RVMI

Humanitarna pomoć u vidu invalidskih kolica uručena je u utorak, 29. januara 2013. godine Živomirki Jocić iz svrljiškog naselja Rosulja koja je duže vreme nepokretana. Kolica je obezbedilo Udruženje ''RMVI'' u saradnji sa opštinom Svrljig.

1Delegacija opštine, predvođena Miletićem, u pratnji članova Udruženja ''RMVI Svrljig'', uručila je u vidu humanitarne pomoći invalidska kolica nepokretnoj Svrljižanki Živomirki Jocić. 

Nadam se da ćemo u narednom periodu imati više mogućnosti da pomognemo i ostalim ljudima kojima je pomoć neophodna – rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

2Živomirka, rodom je iz Labukova, zbog bolesti i otežanog kretanja pre nekoliko godina se preselila u Svrljig gde živi sa svojom porodicom. Jocićeva kaže da su nova kolica za nju od velikog značaja, da će sada moći nesmetano da izađe u dvorište na čist vazduh i da kada bude potrebno obiđe rodbinu i komšije.

Iz Udruženja poručuju da je ovo tek početak humanih akcija i da su spremni da pomognu i ostalim svojim članovima.

Obezbedili smo tri vrste invalidskih kolica, imamo mogućnost da obezbedimo još toliko, naravno u skladu sa potrebama naših članova – kaže predsednik Udruženja RMVI Hranislav Aleksić.

Povezano

Komentar

Your email address will not be published.