Najradosniji dan

Božić Bata obišao sela

Broj pregleda

Danas, na Božić, predsednik opštine u ulozi Božić Bate darivao je poklone deci u najudaljenijim selima svrljiške opštine.

bozicBata

Na današnji naradosniji dan predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, obišao je najmlađe stanovnike najudaljenijih sela u opštini Svrljig i podelio im novogodišnje i božićne poklone.

Danas, na najsvetiji srpski praznik, na dan rođenja Isusa Hrista, obilazimo naše najmlađe stanovnike i zajedno sa njima delimo sreću i radost, kazao je predsednik Miletić.

Manojlica selo

Božić Batu, u pratnji roditelja dočekalo je desetak mališana, dečaka i devojčica, iz Manojlice i Guševca. Oni su zajedno sa predsednikom pevali najradosnije Božićne pesme, nizali stihove i osmehe a potom i na tradicionalni način lomili česnicu.

U mahali ”Đorinci” posećene su bebe blizanci, najmlađi stanovnici ove manojličke mahale. Oni su zajedno sa svojom starijom sestrom uz osmehe, pesmu i igru dočekali Božić Batu i sa njim podelili svu svoju novogodišnju i božićnu radost.

Ovi dečaci su rođeni septembra prošle godine. I drago mi je da se natalitet u našoj opštini povećava, pogotovu smo u 2012.godina napravili znatno veliki pomak što me izuzetno raduje, naglasio je Miletić.

Današnji pohod iskorišćen je i za obilazak i proveru prohodnosti puteva.

Zajedno sa predstavnikom JP Direkcije za izgradnju Dobrivojem Stojanovićem koristimo priliku i obilazimo putne pravce na teritoriji opštine Svrljig. Mogu konstatovati da su svi putevi prema selima Manojlica, Guševac, Vlahovo i Lukovo prohodni, istakao je Miletić.

Predsednik je iskoristio priliku i čestitao svim žiteljima opštine Svrljig današnji praznik uz poruku ”Hristos se rodi”.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Bravo!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *