Search
Close this search box.
Stiže pomoć
Broj pregleda

Rešava se problem nedovoljnog broja vatrogasaca?

Podeli sa prijateljima:

U sredu, 7.novembra, u Beogradu sastali su se predstavnici opštine Svrljig i Sektora za vanredne situacije Republike Srbije.  Predpostavlja se da će do kraja godine svrljiška vatrogasno-spasilačka jedinica biti kompletirana opremom  i određenim brojem vatrogasaca.

Miletic i Maric
Jelena Trifunović, Predrag Marić, Milija Miletić

Naime, predsednik opštne Svrljig Milija Miletić i predsednica SO Svrljig, Jelena Trifunović, sastali su se u sredu, 7.novembra, sa načelnikom sektora za vanredne situacije Republike Srbije, Predragom Marićem. Cilj sastanka bio je usmeren ka unapređenju, odnosno eventualnoj pomoći vatrogasno – spasilačkoj jedinici u Svrljigu, u ljudstvu i u opremi. Predsednik opštine iskoristio je priliku, te podneo izveštaje o požarima koji su zadesili Svrljig.

Iako malobrojna, naša vatrogasna jedinica je u toku letnjeg perioda uspela da uspešno lokalizuje veliki broj požara. S’toga moram reći da su vatrogasci zaista hrabri ljudi i treba služiti za primer svima, čast mi je da ih sve lično pohvalim na čelu sa komandirom Igorem Mihajlovićem, sa kojim imamo izuzetno dobru saradnju. Takođe i sa Sektorom za vanredne situacije je saradnja uspešna i tu tradiciju treba nastaviti, istakao je predsednik opštine, Milija Mileitć.

Načelnik Marić je rekao bi do kraja ove godine broj vatrogasaca trebao biti upotpunjen čime bi se i rešio dugogodišnji problem. On je dodao da bi pomoć bila usmerena i u nabavci adekvatne vatrogasno-spasilačke opreme.

Predstavnici Svrljiga su iskoristili priliku i u ime svih žitelja opštine Svrljig čestitali dan vatrogasno spasilačkih jedinica Srbije koji je obeležen istog dana.

Podsećamo da svrljiška jedinica broji četiri vatrogasaca a da je ukupna teritorija opštine Svrljig 497 km2.

2 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano