Search
Close this search box.
Izmena odluke
Broj pregleda

Pravo na stipendiju apsolventima čiji je prosek ocena 7 i više

Podeli sa prijateljima:

Stipendije će i dalje dobijati studenti završnih godina visokoškolskih ustanova ali imaće pravo da to samo jednom iskoriste.

stipendije

Na devetoj po redu sednici veća, većnici su jednoglasno doneli su Odluku o izmenama odluke o stipendijama apsolventima visokoškolskih ustanov. Po staroj odluci dešavalo se da jedan student i po nekoliko puta koristi ovu beneficiju pa su većnidi danas odlučili da se precizira taj deo.

Primera radi ako je neko završio visokostrukovno obrazovanje i tu primao stipendiju neće moći to pravo da ostvari ako nastavci master  ili akdemske studije, jer je to već jednom iskoristio ma to se do sada dešavalo u praksi. Naš je cilj da imamo što više akademski obrazovanih sugrađana ali smo odlučili da stimulišemo i kvalitet. Tako smo izmenom predvideli da pravo na stipendiju mogu ostvariti apsolventi  čiji je prosek ocena sedam, rekao je posle sednice, predsednik Veća i opštine Svrljig Milija Miletić.

Većnici su na današnjoj sednici doneli i  odluku o formiranju Opštinskog javnog pravobranilaštva o čemu će konačnu reč dati Skupština opštine na sledećoj sednici.

10 Komentara

    1. Sta li ti studiras kad ti za ovo treba objasnjenje? MegaSega Trend predpostavljam, i jos si vodeci na godini, totalno grand, objasnjenje jos neko mozda!?!

  1. @Student
    Pitanje potpuno na mestu. Ako je odluka veca zaista ovako formulisana kako stoji u vesti, onda proizilazi da pravo na stipendiju imaju samo studenti sa prosekom ocena 7. Ni manje ni vise od toga. Ni sa 6,98 ni sa 7,30 ni sa 10,0. Verovanto je vest lose preneta. Zaista ne verujem da se vecu promakla takva greska, mada znajuci ko predsedava vecem ne bi me mnogo ni iznenadilo.

  2. Vest je loše prenesena. Pravo na stipendiju imaju studenti završnih godina osnovnih akademkih studija sa prosekom ocena 7 ili više. To stoji u Odluci i stajaće u konkursu za stipendije. Izvinjavam se u ime Veća ako je došlo do zabune.

  3. Ja sam i htela samo da skrenem paznju svojim pitanjem na to da je vest lose prenesena. A o neobjavljivanju mog prethodnog komentara nemam reci, toliko o slobodi misljenja i govora!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano