Naša a svetska
Broj pregleda

Predstavljena ‚‚Belmužijada‚‚ na 4. festivalu ‚‚Rogalj‚‚

Belmužijadi i opštini Svrljig uručena zlatna plaketa na festivalu „Rogalj” vojvođanskih turističkih, kulinarskih, turističko-zabavnih, etno i folklornih priredbi.

ROGALJ opstini Svrljig

Na okupljanju predstavnika oko 50 vojvođanskih manifestacija, među kojima su turijska “Kobasicijada”, temerinska “Pasuljijada”, “Ruma fest” i “Sremski kolač” iz istog grada, “Pudarski dani” u Irigu, “Štrudlijada” u Novom Miloševu, bačkojaračka “Pihtijada” , predstavljena je i čuvena svrljiška manifestacija ‚‚Belmužijada‚‚ . Pored toga na četvrtom festivalu ‚‚Rogalj‚‚ prezentovane su sve lepote naše zemlje sa posebnim osvrtom na  turizam, kulinarsku i muzučku lepotu, prezentaciju starina na etno štanodovima ali i folklonrih igara iz cele Srbije.

Mnogobrojnoj publici Svrljižani su se juče predstavili svojim proizvodima, predmetima tradicionalne izrade, kulinarskim i etno proizvodima, nošnjom i sopstvenom turističkom ponudom manifestacije ‚‚Belmužijade‚‚ za šta su i nagrađena zlatnom plaketom koju je uručila predsednica organizacionog odbora, Jelena Krstić.

Inače četvrti Rogalj je imao i goste iz inostranstva, susede iz Hrvatske i Mađarske. Sa skupa je upućena molba za podršku malim seoskim proizvođačima tradicionalnih specijaliteta i kvalitetnih domaćih prehrambenih proizvoda, kako bi  njihova roba, od kolača, testenine, mesnih prerađevina, proizvoda od voća i povrća pronašla put do velikih trgovinskih lanaca i postala deo stalne ponude u najvećim trgovinama. U okviru Roglja posebno je promovisano vinarstvo i ponuda vina proizvođača vina, podruma, zadruga i vinarija iz čitave zemlje, kao i stvaralaštvo vojvođanskih žena, okupljenih oko seoskih ženskih udruženja.

Na ovom festivalu predstavilli su se gosti iz zemlje ali i iz inostranstva.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.