Search
Close this search box.
Može li i Svrljig?
Broj pregleda

NTV javni servis

Podeli sa prijateljima:

Učesnici ”Okruglog stola o regionalnim javnim servisima”, koji je na inicijativu ”Niške televizije” održan u Velikoj sali Skupštine grada Niša, zatražili su sastanak sa predstavnicima Ministarstva za kulturu i informisanje. 

U Nisu

Ideju o formiranju  regionalnih  javnih  servisa  podržali  su narodni  poslanici iz Niša, gradonačelnik Niša – prof. dr Zoran Perišić, predsednik Skupštine grada Niša – prof. dr Mile Ilić; čelnici  niških gradskih opština: Medijana – dr Nebojša Krstić, Crveni  krst – Darko Bulatović, Pantelej – Srđan Savić; predsednici opština:  Surdulica – Novica Tončev, Gadžin Han – Saša Đorđević, Svrljig – Milija Miletić, zamenik predsednika Opštine Bojnik – Aca Jovanović; predstavnici Kragujevačke inicijative, kao  i  nacionalnih saveta bugarske, vlaške i makedonske  manjine u  našoj zemlji.

– Ideju o formiranju javnog regionalnog sevisa smatram dobrom, prvenstveno zbog interesa naših građana koji mogu na taj način da vide da radimo sve transparentno, u njihovom interesu i da budu blagovremeno obavešteni o svim akcijama i događajima u regionu. U ime opštine Svrljig podržavam ovaj projekat, rekao je između ostalog predsednik Miletić na skupu.

Inače, Vlada Srbije je septembra 2011. godine usvojila medijsku strategiju, koja predviđa formiranje šest regionalnih javnih servisa.Strategija u narednom periodu treba da se implementira  kroz set medijskih zakona.

Zbog potrebe za objektivnim informisanjem, više od  35.000 Nišlija potpisalo je zahtev za prerastanje ”Niške televizije”  u regionalni javni servis.

 

5 Komentara

  1. alo bre ljudi , pa mi nemamo signal Niske televizije, u kablovskoj mrezi a ni u zemaljskom signalu tako da je ova vest samo novi pokusaj promovisanja opštinske vlasti.A niko se nije setio da kaze da nemamo ni signal RTV PInk vec duze od godinu dana. i stalno smo se zalii predsedniku i lokalnim celnicima, ali slaba vajda,

    1. Pronadji svoje komentare koliko si bulaznio za kablovsku televiziju, sto je nema, koliko to koci ovaj i onaj. Dobili ste je, ali sada ti fali signal za razne televizije sa repetitora!!! Znas li ti uopste sta hoces, sta je tvoje misljenje, koji je tvoj stav? KLJUC tog repetitora je u RTS-u, obrati se Tijanicu licno i resices taj preveliki problem, ovako promasujes temu kao i mnogo puta do sada… Ma levo od Albukerkija…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano