Search
Close this search box.
Broj pregleda

Treća saobraćajka za manje od mesec dana

Podeli sa prijateljima:

Za manje od mesec dana, danas se dogodila treća saobraćajna nezgoda u ulici Vase Albanca, na regionalnom putu ‚‚R243‚‚ koji vodi prema Babinom zubu. Povređenih na svu sreću nije bilo.

Udes vase albanca

Nezgoda, skoro identična kao i ona koja se desila 28.avgusta, dogodila se danas negde oko 16 časova. Kako nezvanično saznajemo, vozač koji je upravljao automobilom marke ‚‚zastava 1300‚‚ M.T. (74) iz Svrljiga , prilikom uključivanja na glavni put, odnosno ‚‚R243‚‚, udario je direktno u vozilo marke ‚‚Nissan sunny‚‚ kojim je upravljala J.R. (36) takođe iz Svrljiga. Povređenih na svu sreću nije bilo, a takođe niko od pešaka i biciklista se nije nalazio u blizini. Uviđaj su na licu mesta izvršili službenici Policijske uprave u Svrljigu, i tom prilikom ustanovili da ni jedan ni drugi vozač nisu bili pod dejstvom alkohola.

Udes vase albanca2

Po svemu sudeći, kako je ovo treći udes, drugi na sličan način, što pre je potrebno reagovati i regulisati saobraćaj u ovom svrljiškom naselju. Žitelji postaju sve više zabrinuti za sigurnost svoje dece, ali se ipak nadaju u delotvornost peticije koja je spremna za podnošenje skupštini opštine.

Udes Svrljig

Prva saobraćajka se dogodila 21.avgusta kada je vozač ‚‚zastave‚‚ udario direktno u banderu, gde je jedna osoba povređena, druga je usledila 28.avgusta kada su se ‚‚nepažnjom‚‚ sudarila dva putnička automobila, gde povređenih nije bilo, i treći danas 19. septembra 2012.godine, gde je pričinjena veća materijalna šteta.

Udes Svrljig R243

I pored svakodnevnih apela da ulica koja je ‚‚najkritičnija‚‚ u Svrljig NIJE OBELEŽENA saobraćajnim trakama, nema čak ni jedan znak upozorenja osim znak suženje puta, pre mosta, niko se do dan danas nije oglasio povodom toga. Šta nadležni čekaju još uvek nismo uspeli da saznamo, ali i ovom prilikom apelujemo da se što pre dovede saobraćaj u red u ovom naselju kako ne bi dolazilo do ovakvih i sličnih nemilih događaja.

VIDEO:

4 Komentara

  1. Dajte molim vas, ako se obelezi put ili ako se postavi znak stop iz sporedne ulice da se spreci ovakvo bahato i neodgovorno ponasanje vozaca koje dovodi do saobracajnih nezgoda!???! Jeste li vi ozbiljni? Ovde i 4 trake nece resiti problem jer se ovde na ovoj deonici vozi NENORMALNO!!!
    Mozda da se preduzetnicki duh javi nekom, da ovde otvori zadrugu i namami nadlezne organe da provire i u ovaj deo grada. Nego mozda se onda “rampa” iskrivi bez njih dole, bolje da ih nadgledaju posto su dve, mnogo je komplikovano za pracenje i regulisanje…

  2. Citavo me zanima, da li vozaci uopste znaju koje od pravila vazi na ovoj raskrsnici???? Ajd neka napise ko kako misli? Pravilo postoji, ali 90% Svrljizana ga ne postuju….

    1. Nema tu sta mnogo da se misli, raskrsnica nije regulisana saobracajnim znakom i primenjuje se pravilo desne strane. Po tom pravilu u ovom slucaju izazivac saobracajne nezgode je crveni auto. Ljudi koji dolaze sa strane u Svrljig neznaju da se radi o regionalnom putu, to samo mi vozimo po ubedjenju da imamo prednost ulicom Vase Albanca..

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano