Search
Close this search box.
Broj pregleda

Zbor u Beloinju

Podeli sa prijateljima:

U četvrtak, 13.septembra, održan je zbor meštana sela Beloinja na kojem su pored predstavnika sela prisustvovali predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić i direktor JKSP-a Igor Davidović.

Beloinje

Na skupu meštani su izneli eventualne probleme  u infrastrukturi ali i pohvalili dosadašnju saradnju koju su imali sa lokalnom samupravom koja je po njihovim rečima ’’do sada bila najbolja u poslednjih deset godina’’.

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, odmah na početku naglasio je važnost ovakvih skupova i zajedničkog rada.

Ovo treba biti praksa svim mesnim zajednicama. Bitno je da ljudi koji žive na selu sami započinju inicijativu za rešavanje gorućih problema ali i za unapređenje i ravnomeran razvoj mesne zajednice.  Mi ćemo u tome svakako pomoći, jer politika koju zastupa USS, je politika za razvoj sela i poljoprivrede, rekao je Miletić.

Na sastanku je posebno stavljen akcenat na razvoj turizma. Što se tiče povezanosti sa regionalnim putevima ovo selo ima tu pogodnost, nalazi se tik uz regionalni put R243 koji vodi ka Babinom zubu, koji će se ubrzo izgraditi.

Beloinje je na regionalnom putu koji vodi ka najvećoj turističkoj destinaciji u ovom delu zemlje, Babinom zubu. Put će biti izgrađen u najkraćem mogućem roku, a vi morate da se pripremite za promociju turističkih potencijala, kazao je Miletić i dodao da su planina Pleš,  crkva Svetog Marka  odlične turističke destinacije koje mogu da privuku dosta turista.

zbor Beloinje

Selo će morati u narednom periodu da pripremi projektnu dokumentaciju i da konkuriše kod opštine i određenih ministarstava za dobijanje sredstava za podsticaj seoskog turizma, ali i intenzivno da radi na promociji istog.

Što se tiče infrastrukture i započetih radova, rečeno je da će sve biti završeno do kraja građevinske sezone. Igor Davidović, direktork JKSP-a, naglasio je da će ovo preduzeće preduzeti sve mere kako bi se u selu rešila sva komunalna pitanja.

Beloinjci su istakli da će nastaviti istim tempom i sledeće godine da rade i grade i učestvuju u akcijama koje sprovodi opština Svrljig.

Jedan komentar

  1. Ovo izgleda predsednik opstine i direktor JKSP-a imaju zvanicnog sportskog sponzora, pa ne smeju ni na predstave ni sastanke sa svojim mestanima da ih skinu. Odela i kravate su davno izgleda prevazidjeni.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano