Broj pregleda

Završen 11. ‚‚Dečiji festival‚‚

Gradski park u Svrligu bio je i ove godine domaćin tradicionalnog jedanaestog „Dečijeg festivala“. Stotinak mališana iz Svrljiga se tokom 7, 8. i 9. septembra, igralo, takmičilo i zabavljalo u igrama koje su za njih osmislili kreativci Kulturnog centra u Svrljigu.

Pobednicka maska
Pobednik maskenbala po oceni publike ‚‚Zla vila Grdana‚‚

Prvog i drugog dana festivala na programu su bile igre bez granica na kojima je učestvovalo 19 ekipa, u kategorijama od 8 do 11 i od 12 do 15 godina.  Najviše pažnje privukao je, zasigurno tradicionalni, maskenbal koji se održava po ustaljenom terminu, poslednjeg dana festivala. Pod maskama je gradom prodefilovalo 73 dečaka i devojčica u pratnji njihovih roditelja, baka i deka ali i ‚‚Eko rendžera‚‚ koji su poput žutih osica bili predvodnici kolone.

Maskenbal Svrljig 2012
Defile pod maskama, centar Svrljiga

Po povratku u park, maskirana dečica defilovala su ispred centralne bine predstavljajući sebe i svoje maske.  Žiri je svakako imao težak zadatak da od 73 oceni najbolju masku. Ali ove godine u tome je svesrdno pomagala publika koja je imala pravo glasa.

Rimljanin
rimska vojska

Najbolje maske po oceni žirija su 1. Gremlini (grupna maska), 2. Gradska čistoća (grupna maska) , a po oceni publike bile su 1. Zla vila Grdana, 2. Gradska čistoća. Zla vila Grdana maska koja je  pobedila na ovogodišnjem takmičenju zajedno sa maskom Gremlini za koju se odlučio žiri. U nastavku su se smenjivali glasovi publike i žirija pa su treće mesto zauzeli Cvrčak i mrav, zatim Pečurka, Blic žena, Jabuka, Bebić klovnić, Indijka, Štrumfić i ostali. Svim učesnicima organizator je obezbedio majice sa logom dečijeg festivala.

U toku večeri održana je i predstava  ‚‚Svinjareva tajna‚‚ Teatra 91 iz Aleksinca .

Sve fotografije sa dečijeg festivala možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.