Broj pregleda

U Prekonogi skoro svi putevi asfatirani

Proteklog vikenda asfaltiran je seoski put u dužini od 115 metara, u prekonoškoj mahali ‚‚Milojkovi‚‚. U ovom selu gotov i da nema više neasfaltiranih puteva.

Asfaltiran put u Prekonogi

Žitelji Prekonoge maksimalno su iskoristila akciju ‚‚Na dinar tri dinara‚‚ , koju sporvodi opština Svrljig a realizuje Direkcija za izgradnju grada  , i asfaltirali skoro sve putne pravce.

Preduslov za dalji razvitak svakako je dobra putna infrastruktura, uređeno naselje i potencijali koji obiluju na tom području. Prekonoga za sada ispunjava ove kriterijume. Tačka na izgradnju putne infrastrukture biće stavljena najverovatnije sledeće godine kada će se asfaltirati put do same Prekonoške pećine.

Asfaltom do nekada najpopularnije pećine na Balkanu, u kojoj je pronađena čovečja ribica, ostaci prastarih životinja a ujedno uređivana po kraljevskoj meri, žitelji sela mogu dosta unaprediti neiskorišćene potencijale ali i ekonomski napredovati.

 – Cilj je da se kako u celoj opštini tako i u ovom selu obezbde normalni uslovi života. Naredni poduhvat biće rekonstrukcija vodovodne mreže jer je ima za sve rekao je Miletić i doda da je sramota da iz Prekonoge dolazi voda u Svrljig a da je oni nemaju.

Prekonoga selo

Na 146.000 dinara, koliko su prikupili žitelji naselja ‚‚Milojkovi‚‚ , dodato je 438.000 dinara iz budžeta opštine, tako da je ukupna vrednost radova 584.000 dinara.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.