Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljižanin zaigrao za reprezentaciju Makedonije

Podeli sa prijateljima:

Od Svrljiga do Beograda pa pravo u Makedonski Vardar. Tako počinje priča Svrljižanina Predraga Ranđelovića koji je večeras prvi put debitovao za mladu reprezentaciju Makedonije u Portugalu. 

Randjelovic Predrag Vardar Makedonija

Bez obzira na poraz od 2:1 , naš zemljak Ranđelović, odnosno sada već ‚‚Rangelovik‚‚ , pokazao je ogroman talenat u večerašnjem prijateljskom meču, pred plasman za Evropsko prvenstvo u Izraelu iduće godine. Ranđelović je poziv za nastupe u mladoj selekciji  dobio nakon odličnih igara u domaćoj ligi, odnosno u Vardaru, kao i u kvalifikacijama za ligu šampiona.

Ranđelovic je za Makedoniju odigrao svih 90 minuta, pokazao zrelost u igri, započeo je akciju kod izjednaćujućeg gola makedonaca i stvorio još nekoliko izglednih prilika koje nažalost nisu iskorišćene. Ukoliko nastavi sa ovakvim igrama neće biti daleko od poziva za A selekciju Makedonije.

Srećan sam što sam deo mlade reprezentacije Makedonije, zadovoljan sam svojom igrom na debiju, mislim da smo u drugom poluvremenu bili čak i bolji rival od Portugalaca ali je i faktor sreće odigrao značajnu ulogu u meču, naglasio je Ranđelović.

 Inače mlada reprezentacija Makedonije 10.septembra gostuje mladoj reprezentaciji Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013.godine.

Ovo je peta utakmica makedonaca bez pobede, a tek prva u kojoj je zablistao mladi Svrljižanin. On je početkom godine za sportski žurnal izjavio da mu se nikada nije ostvarila želja da obuče dres Srbije, a na ponudu susedne zemlje gleda kao na idealnu priliku za dokazivanje.

– Kad su mi Makedonci ponudili pasoš da bih igrao za njihovu zemlju nisam se dvoumio. Želja mi je bila da igram za Srbiju, ali to se zbog raznoraznih okolnosti, nikada nije dogodilo. Iskoristiću priliku da u dresu Makedonije pokažem koliko vredim, kazao je Ranđelović.

Predrag je treći najbolje ocenjeni igrač lige, a našao se i u idealnom timu jeseni.

Portugal 2 – 1 Rep. of Macedonia

Strelci:

24′ [1 – 0] A. Martins goal
77′ [1 – 1] D.Georgiev goal
82′ [2 – 1] Fredy goal

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

MLADI RANĐELOVIĆ ZVANIČNO POTPISAO