Ana Bekuta otvorila 7. Belmužijadu

Broj pregleda

Folk pevačica Ana Bekuta održala koncert prve večeri Belmužijade. Otvaranju prisustvovao i Ministar saobraćaja, Milutin Mrkonjić.

ANA BEKUTA SVRLJIG

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, tačno u 22 časa pred više desetina hiljada posetilaca, ozvaničio je početak ovogodišnje Belmužijade. Otvaranju je prisustvovao i Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije, gospodin Milutin Mrkonjić. Ministar je na otvaranju Svrljižanima obećao da će put koji vodi ka turističkoj destinaciji Babin zub biti izgrađen, kao i most na reci Timok.

Milutin Mrkonjic u Svrljigu

– Drago mi je da sam večeras ovde, među dobrim ljudima. Ova manifestacija treba da traje još puno godina. Ja kao ministar Vam obećavam da će put do Babinog zuba biti završen u što kraćem roku, kao i most na reci Timok koji će spajati dva velika naselja, izjavio je Milutin Mrkonjić.

Milija Ana Jelena Mrkonjic

U toku popodneva održan je pastirski višeboj na pomoćnom fudbalskom terenu. Zatim takmičenje u spravljanju belmuža koje su propratile i nacionalne televizijske kuće. Izvršen je i izbor najboljih domaćih jela, odnosno domaćih pita. Takođe na otvaranju učestvovala je i folklorna sekcija iz Grčke, odnosno Soluna.

111

Ostale fotografije pogledajte ovde

Pročitajte i

Takmičenje, foto: M.M.

Koncertom Cece završena 15. Belmužijada

Velikim koncertom Svetlane Cece Ražnatović pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Srbije ali i regiona, završena je 15. Belmužijada u Svrljigu.  Podelom nagrada najboljim učesnicima u

Otvorena 15. Belmužijada, foto: Svrljiške novine

Otvorena 15. Belmužijada

Juče je zvanično otvorena 15. Belmužijada u Svrljigu. Privredno-turistička i kulturna manifestacija ove godine održaće se po 15-ti put, a pored prve finalne večeri u spravljanju

2 Komentar

  • Sinoć sam bio na otvaranju Belmužijade. Posebno sam oduševljen; organizacijom, obimnošću programa i masovnošću.Mislim da bi bilo delotvorno da predsednik svrljiške opštine održi jedan kurs predsednicima niških gradskih opština na temu:“Kako pokrenuti narod i kako obezbediti skupštinsku većinu“ u vreme najkoloritnijeg pluralizma. Naravno, ništa bez Ane i Mrkija (Mrkija i Ane) :))))))

  • Pohvale idu kao prvo najlepsoj predsednici Jeleni,zatim Miliji,i svima ostalima koji ucestvuju u organizaciji. Ovo je jos jedan dokaz da smo bolji i od vecih gradova u ovom delu Srbije. Rostiljijada je postala veoma mala za ovo a uskoro ce i Guca biti prevazidjena.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *